Gegroet door de grote lego-versie van de Toy-Story cowboy Andy komt de stilte en sereniteit je tegemoet zodra je de Intertoys in Hoogcatharijne binnen stapt. De knutsel middag is al van start gegaan, maar er is weinig animo. De knutselspullen liggen onaangeraakt klaar op de tafel.

Het Walhalla voor veel kinderen dreigde niet langer te bestaan. Afgelopen 31 mei sloten veel filialen definitief hun deuren. Dit filiaal niet. Daarom viert het deze hele week feest. De feestweek is gevuld met activiteiten als een Pokémon ruilmiddag, een verkleedfeestje en een knutselmiddag.

Zittend aan de knutseltafel kijkt werkneemster Bibi star voor zich uit. ‘Tot nu toe hebben drie kinderen geknutseld.’ Monique, assistent-manager van dit filiaal, heeft veel geadverteerd voor deze week. Toch mocht dit niet baten. ‘Woensdagmiddag is sowieso altijd een rustige middag. Veel kinderen hebben kinderfeestjes. Daarnaast gaan kinderen eerder in een dorp naar de Intertoys, dan in de stad’, vertelt Monique. Een poosje later rennen zeven kinderen naar binnen. ‘Kijk, dit is wat we willen. Nu hoop ik dat Bibi ze uitnodigt bij de knutseltafel’. Monique kijkt zorgelijk richting de knutseltafel.

Het personeel loopt rond met een dubbel gevoel. Aan de ene kant opluchting, want ze zijn hun baan niet verloren. Aan de andere kant vertelt Monique dat ze de enige overgebleven werkneemster is van het voormalige team. Door het faillissement is ze veel collega’s verloren en daar voelt ze zich rot over. Los daar van kijkt ze wel met vertrouwen in de toekomst. ‘We hopen de komende tijd het vertrouwen van de klant terug te winnen.’