UTRECHT – De populaire schrijfwedstrijd Write Now! komt binnenkort weer naar Utrecht. De voorronde van deze landelijke schrijfwedstrijd wordt 1 Mei in het Akademietheater op het Janskerkhof gehouden. Deelnemers kunnen voorafgaande aan de uitslag van de voorronde kosteloos een schrijfworkshop volgen bij Maarten van der Graaff. Daarnaast is er live muziek aanwezig van onder andere Mevrouw Tamara.

De wedstrijd wordt gesponsord door namen zoals Trouw, de Morgen en Schrijver’s magazine, en richt zich op jongeren tussen de 15 en 24 jaar, die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Daarnaast moet de inzending in het Nederlands zijn. “Vergeleken met andere wedstrijden is het uniek dat je in elk genre kan insturen én niet gebonden bent aan een thema; we willen zo laagdrempelig mogelijk zijn om zo veel mogelijk jongeren aan te spreken en te stimuleren om te schrijven.” zegt Write Now!’s persvertegenwoordiger  Karlijn Leenders.

“Omdat de wedstrijd al sinds 2000 wordt georganiseerd kunnen wij terecht claimen dat we winnaars een podium bieden. Uitgeverijen houden de wedstrijd al jaren in de gaten en ook oud-winnaars zoals Lize Spit en Maartje Wortel stellen dat Write Now! voor hen de bal aan het rollen bracht.” aldus Leenders.

Naast de voorronde in Utrecht vindt de grote finale in Juni in Rotterdam plaats. De winnaar van Write Now! maakt kans op onder andere een Macbook en een schrijverscursus bij de Schrijversacademie.