UTRECHT- Eetcafé Refter opent haar deuren in de Domstad, laat 'De Café Krant' op haar website weten. Op 26 april opent het modern bruin café in stilte haar deuren. Het openingsfeestje volgt nog. "Ondanks reeds geopend willen wij de geboorte van Refter natuurlijk nog wel even goed vieren", zeggen de eigenaren van Refter.

“Sinds deze week draaien we ook de eetcafé avondkaart. We proberen hier echt de buurtkroeg te worden. Voor de lokale bewoner, de thuiswerker, de schouwburg bezoeker, enzovoort. “, zegt Lotte Dolderman, eigenaresse van het café. Refter is een sfeervolle huiskamerkroeg aan de Nachtegaalstraat nummer 29b. Voormalig eigenaren van ‘Tastoe eten en drinken’, Lotte en Rogier verwezenlijken met Refter hun grote droom, het vervullen van een buurtfunctie.”Met café Refter willen wij een buurtfunctie vervullen, persoonlijk contact met onze gasten, dat is waar wij behoefte aan hadden”, aldus Dolderman

Lotte en Rogier zijn elf jaar lang eigenaar van Tastoe aan de Zadelhofstraat in hartje Utrecht geweest. In 2015 besloot het stel de zaak te verkopen. “De drukte heeft ons destijds de das om gedaan”. De afgelopen twee jaar hebben Lotte en Rogier in alle rust aan zichzelf gewerkt. Nu is het ondernemende stel terug met café Refter in Utrecht Oost.

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan een gevarieerd programma; denk aan livemuziek, een literatuurquiz, lezingen en proeverijen. Refter is open van dinsdag tot en met zondag.