In het pand aan de Bakkerstraat, waar tot voor kort de HandyMen was gevestigd, komt een gloednieuwe zaak, genaamd de Croquetten Boutique. Het idee is simpel, oer-Hollandse kost naar een hoger niveau tillen en aantrekkelijk maken voor iedereen. De Boutique wordt ‘transparant’, zoals eigenaars en initiatiefnemers Brian Steevens en Désirée Stroes zeggen: 'Wij maken de croquetten helemaal zelf in de zaak en dat is voor de klanten te zien. Van de bouillon, die staat te trekken, de ragout, die wordt gemaakt, tot de croquetten die worden gerold, alles gebeurt open en bloot en er wordt niks aan gesjoemeld.'

Het lijkt een trend in Utrecht: simpel fastfood verpakt in een chique jasje. Na de opening van het Frites Atelier aan de Steenweg september vorig jaar en de Frietfabriek in de Vinkenburgstraat zijn nu de croquetten aan de beurt. Naast de klassieke rundvlees croquetten is de boutique van Smeets druk met het experimenteren met verrassende smaken zoals rode curry met kip, pastinaak met paddenstoelen en zelfs een appel- kaneel- rozijnencroquet. Elke croquet krijgt zijn eigen smaakcombinatie door een bijpassende saus, topping en een broodje verzorgd door bakkerij Verhoef.

Steevens en Stroes, die anderhalf jaar geleden zijn afgestudeerd aan de hotelschool van Maastricht en zelf in Utrecht wonen, hebben bewust voor de Domstad gekozen om hun eerste zaak te openen. ‘Hier in Utrecht gebeurt superveel, het wordt steeds drukker en de horeca groeit enorm. De Croquetten Boutique staat voor onze liefde voor croquetten. Iedereen die nog geen fan is van croquetten willen wij graag fan maken, aldus Steevens en Stroes.