Het is zover: de eerste Mindspace in Utrecht, op de Nicolaas Beetsstraat 216 – 222. Gisteren was de feestelijke opening van dit bedrijf, dat bekend staat om zijn creatieve werkomgeving voor ‘flexwerkers’.

De opening begint om 17 uur, de gasten die eerder aanwezig zijn zien hoe de laatste puntjes op de i worden gezet. De laatste foto’s voor social media worden gemaakt, de gouden slingers worden in de planten gegooid en de bar wordt geperfectioneerd met feestelijke hapjes die op de toog staan. Iedereen is vrolijk en wacht met spanning op de komst van de gasten. Anne (28): ‘We verwachten zo’n 50 tot 60 mensen vanavond, het regent heel hard dus we denken dat iedereen iets later komt’.

Mindspace is een bedrijf dat flexwerkplekken aanbiedt aan ZZP’ers maar ook aan grote- en kleine bedrijven. Door een ‘abonnement’ af te sluiten bij Mindspace kun je werkplekken en vergaderzalen huren. Mindspace probeert mensen te stimuleren door artistieke relax-ruimtes en team-suites aan te bieden op verschillende locaties.

De eerste gasten druppelen langzaam binnen en worden enthousiast ontvangen met een glas champagne. Ze kijken verwonderd rond in de ontvangstkamer. ‘Een maand geleden was het hier nog lang niet af’. Vertelt Sara Martin Mazorra (31), zij is de Marketing Manager van Mindspace. ‘Elke inrichting van Mindspace is ook anders, we proberen lokale producten bij elkaar te zoeken op bijvoorbeeld vlooienmarkten. Zo is elke Mindspace ook iets persoonlijker.’

De opening komt steeds meer op gang, de zaal wordt voller en de glazen leger. Michael (34): ‘Dit is de eerste keer dat ik het pand af zie. Ik kom zelf uit Hilversum maar ik heb lang in Utrecht gewoond. Het is mijn favoriete stad en ik wil die connectie met Utrecht houden. Ik zou hier graag een plek willen hebben. Het is wel een beetje duur, maar ik denk wel dat je er heel veel voor terugkrijgt.’

Alle gasten zijn binnen, de muziek gaat iets zachter en het is tijd voor een speech. Anne (28): ‘It was a long journey, but we’re very happy to welcome you all. It’s a new brand here in Utrecht, a new brand in Holland. I’m not sure if everybody knows everything about Mindspace, but it’s a co-working concept, plug and play. We deliver high-service and we’re very proud of that as well. So as you can see, everything is beautifully designed. Feel free to walk around and see everything. Feel the space, feel the energy and feel how it is to be a part of Mindspace.’ Waarop iedereen ‘cheers’ roept en zijn glas heft op de toekomst van Mindspace Utrecht.

Als je rondkijkt in het pand zie je dat de interieur designer overal zijn personal touch aan heeft gegeven. Elke kamer heeft ook een andere vibe, je hebt de kamer met tijgerbehang waar verschillende soorten schilderijen hangen met tijgers, heel surrealistisch of juist geportretteerd met een hoed op. In de andere vergaderruimte is het heel strak ingericht, maar toch ook met een persoonlijke tint. Aan de muur hangen Franse affiches. Als je even wilt ontspannen en de ideeën naast je neer wilt leggen, dan kan je terecht in het lounge gedeelte. Warme en zachte kleuren komen naar voren in deze ruimte. Je waant je net in je eigen huiskamer waar je even tot jezelf kan komen.

Femke (28): ‘Ik was hier een maand geleden en toen zag het er nog heel anders uit. Wat ik zo leuk vond is dat het bedrijf iedereen gewoon naar binnen liet om te komen kijken ondanks dat het nog lang niet af was. Ik ben zelf op zoek naar een werkruimte, en Mindspace spreekt mij heel erg aan, ook omdat ik hier goed kan netwerken. Ik hoorde wel van een paar mensen dat het heel commercieel was, dus ik kom nu even kijken of dat echt zo is en om een beetje de sfeer te proeven.’

De borrel komt langzaam ten einde en de gasten dwarrelen langzaam richting de uitgang. Bij vertrek krijgt iedereen een goodiebag mee naar huis. In het tasje zitten een paar gadgets en een aantal informatiefolders. De meeste gasten kijken meteen even in het tasje en scannen wat erin zit. Een enkeling haalt het boekje ‘Hello Utrecht’ al uit zijn canvastasje en slaat deze open. ‘Bij Mindspace ontketent zich een revolutie op het gebied van flexwerken. Je vindt bij ons dan ook de meest interessante events en samenwerkingen. Doe je voordeel met onze invloedrijke community en dito bedrijven om het beste uit elkaars business te halen.’

Mindspace Utrecht is vanaf 1 november open en bevindt zich op de Nicolaas Beetsstraat 216 – 222. Voor meer informatie kun je naar mindspace.me/utrecht.