Namasté, Downward Facing Dog en Half Lord Of The Fishes! Deze termen hoor je meestal niet op Utrecht Centraal, behalve op woensdag 7 december. Na jarenlange verbouwing is het nieuwe Utrecht Centraal feestelijk geopend en ter ere van deze opening worden allerlei activiteiten aangeboden aan de reiziger.

De eerste activiteit op deze feestelijke dag begon al om 6.30 uur. Op het balkon van de verbouwde stationshal werden twee yogalessen gegeven door de 28-jarige Christa Schep. Naar de yogales kwamen in totaal tientallen mensen waaronder Colinda Zom. Colinda komt speciaal naar Utrecht Centraal om deze speciale les bij te wonen. Onze verslaggever Joey Mansveld spreekt met Colinda over waarom zij naar deze speciale les komt en vraagt aan Christa hoe de les tot stand is gekomen en de gedachte erachter.

Naast de yogalessen zijn er nog meer feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo kan er in de middag getrouwd worden voor 24 uur lang. Er is een pop-up bioscoop en de officiële opening wordt verricht door Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Verder is er de mogelijkheid een rondleiding te volgen door het nieuwe stationsgebouw. Een van de rondleiders is Paul Kamermans, omgevingsmanager van ProRail. Joey Mansveld vraagt naar de verschillende afwegingen die zijn gemaakt bij de herbouw van het station. Tijdens het luisteren van het interview kunt u kijken naar een sfeerimpressie van de dag.