UTRECHT- DeBeschaving, het zomerse festival dat elk jaar plaatsvond in de Botanische Tuinen, is failliet verklaard. De organisatie publiceerde 3 Juli een afscheidsbericht op Facebook.

“Met veel verdriet moeten we jullie vertellen dat Festival deBeschaving ophoudt te bestaan. Op 27 juni 2017 is Stichting deBeschaving door de rechtbank Midden-Nederland in staat van faillissement gesteld,” aldus de organisatie.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat de vorige editie van het festival verlies had gedraaid, en deze zomer niet terug zou kunnen keren. Wel werd er gesproken over een editie in 2018, maar dan op een ander terrein. Nu blijkt het festival definitief niet terug te keren.

“We hebben er alles aan gedaan om het festival doorgang te laten vinden, maar de verwoede pogingen hebben niet mogen baten,” luidt het bericht op Facebook “We hopen dat deBeschaving ook voor jullie iets bijzonders was en bij iedereen een mooie herinnering achterlaat die zo nu en dan een glimlach op je gezicht kan toveren. Hier stopt het.”

Bezoekers van het festival reageerden massaal geschokt en teleurgesteld op het bericht. “Heel zonde,” schrijft bezoeker Arjan Hoonstra “Toch vreemd en jammer dat dit in een grote stad als Utrecht niet lukt.”