Het evenement '25 uur Fietsen voor De Hoogstraat' heeft afgelopen weekend 41.407,34 euro opgehaald voor revalidatiecentrum De Hoogstraat, dat meldt de organisatie. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt om nieuwe apparatuur aan te schaffen waardoor nieuwe behandelmethoden ontstaan.

Zaterdag 15 september om 12.00 uur verzamelden zich 41 deelnemers, verdeeld in negen teams, bij het O-café aan de Weerdsingel. Vervolgens legden de deelnemers een route van 20 kilometer af door onder andere de Vogelenbuurt en Tuindorp. Het doel was om in een tijdbestek van 25 uur zo vaak mogelijk deze route af te leggen. Gedurende deze tijd moest er constant minimaal een teamlid aan het fietsen zijn.

Iedere deelnemer moest een sponsorbedrag van minimaal 500 euro ophalen. Veel deelnemers gingen hier echter flink overheen. Daarnaast werd er in het O-Café de gehele 25 uur lang gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes voor de supporters. De totale opbrengst wordt door de afdeling Fysiotherapie van de Hoogstraat gebruikt voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Het benodigde bedrag van 41.750 euro is hiermee al zo goed als binnen.

De uiteindelijke winnaar van het evenement was Wil van ’t Erve, medewerker van de Hoogstraat. Hij legde de route van 20 kilometer 23 keer af.