De Utrechste editie van Future Females gaat op 13 december van start in incubator UtrechtInc. Future Females is een wereldwijde gemeenschap die maandelijks evenementen verzorgt, met als doel om vrouwelijke ondernemers te verbinden, te inspireren en kennis te delen. Bij de eerste meet-up in Utrecht zijn spreeksters Judith Manshanden en Nienke Bloem aanwezig.

Future Females werd in augustus 2017 opgericht door Lauren Dallas en Cerina Bezuidenhout uit Kaapstad. Zij zagen te weinig representatie van succesvolle vrouwelijke ondernemers en wilden hier verandering in brengen. Om die reden hebben zij het platform Future Females opgericht, met als doel steun te bieden aan vrouwelijke ondernemers en hun succes te verhogen. Inmiddels is het Future Females platform uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap. Die groei wordt mede veroorzaakt door het aanstellen van lokale ambassadeurs. Zij organiseren plaatselijke evenementen om vrouwen mee te inspireren. In Utrecht zijn deze ambassadeurs Britt Staal, Marleen Mulder en Samantha van Londen. Op de website van Future Females wordt ook een  ‘Business School’ aangeboden. Dit is een online leeromgeving voor beginnende ondernemers. Het programma duurt 3 maanden en helpt vrouwen hun ideeën naar winstgevende bedrijven om te zetten. Momenteel zijn ze wereldwijd actief in 14 steden; Berlijn, Kaapstad, Brisbane, Detroit, Limpopo, Johannesburg, Londen, Nairobi, Sydney, Windhoek, Port Elizabeth en Utrecht.

De avond in Utrecht begint met een moment om te netwerken en wat te drinken. Hierna start het Engelstalige programma. De eerste spreker van de avond is auteur en sociaal onderneemster Judith Manshanden. Ze is de oprichter van het GEEF café. Zij maakt gebruik van het businessmodel ‘pay as you can’, waarbij op de menukaart geen prijzen staan en de klant betaald hoeveel zij hun lunch, diner of kopje koffie waard vinden. Ze heeft een boek geschreven genaamd ‘Tijd voor nieuwe zaken’. Dit boek is bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar een hoger doel in hun werk, graag nieuwe businessmodellen willen toepassen en een verbonden organisatie willen creëren. Zij gaat vertellen over haar ervaringen met het leiden van een bedrijf en wat vrouwen sterk maakt door het bouwen van een bedrijf met een speciaal doel. De tweede spreker van de avond is Nienke Bloem, zij is een ervaren ‘customer experience professional’ en internationaal spreekster. Zij gaat vertellen over haar eerste jaren als ondernemer en de do’s en dont’s die zij daarvan geleerd heeft. Ook zal zij spreken over hoe je je eigen ‘X-factor’ kunt ontdekken. De volgende meet-up van de Nederlandse versie van Future Females is op 28 maart 2019 in Utrecht.