Bij studievereniging Forum, een vereniging voor studenten van economische opleidingen, aan de Hogeschool van Utrecht, is een onbekend geldbedrag verduisterd door de penningmeester. Er zijn onverklaarbare afschrijvingen en overboekingen gemaakt tussen september 2017 en mei 2018. Het bestuur van de vereniging kwam hier eind mei achter en heeft direct aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Het bestuur van de vereniging heeft de penningmeester per direct geschorst, maar er zijn geen verdere maatregelen getroffen, aldus toenmalig voorzitter Niels van Harten.

De penningmeester is na de aangifte verhoord door de politie en heeft spijt betuigd. Er is geen motief bekend en er wordt geen naam bekend gemaakt. Over hoe het geld verduisterd kon worden, wil van Harten niks kwijt. ‘Er wordt een regeling getroffen, zodat de student maandelijks een bedrag terugbetaalt, hierover zijn we nog in overleg. We gaan het negatieve ombuigen naar iets positiefs en zien het nu als een soort spaarrekening’, aldus van Harten.

‘Er zijn geen gevolgen voor de aankomende jaren, naar aanleiding van deze situatie. Er verandert hierdoor niets voor de vereniging. Ons nieuwe bestuur is eind mei ingestemd en is ingelicht over de zaak. Er is alle vertrouwen in het nieuwe bestuur’.