UTRECHT- De gemeente heeft vrijdag de verwachtte ondergrondse vuilcontainers geplaatst in het Wilhelminapark. "De planning is deels goed verlopen. Uit het graven van een proefsleuf kwam naar voren dat er een kabel verplaatst moest worden door Stedin", zegt Marc Boon, Adviseur bijzonder gebruik openbare ruimte.

Met het plaatsen van de ondergrondse containers wil de gemeente voorkomen dat er na een drukke dag in het park veel zwerfvuil blijft liggen. De ondergrondse containers zijn bestemd voor restafval en plastic-blik- en pak. Naast het schoonhouden van de parken hoopt de gemeente bezoekers te stimuleren meer afval te scheiden. “Het voordeel van ondergrondse afvalcontainers is dat de containers afgesloten zijn met een klep en voor het grootste deel onder de grond liggen. Hierdoor kan er geen ongedierte bij komen, zoals meeuwen en ratten”, aldus Boon. 

Eerder werden in het Giftpark als experiment ondergrondse containers geplaatst. Bij het experiment werd toen gekeken of de gemeente op deze manier de enorme afvalhopen die ontstaan na drukke (zomer)dagen in het park tegen kan gaan.  De containers bevielen daar goed, daarom is nu ook het Wilhelminapark voorzien van de ondergrondse containers.