UTRECHT- De herenroute - een fietsroute tussen de binnenstad van Utrecht en de Uithof - wordt aantrekkelijker gemaakt voor fietsers. De herenroute is een alternatieve fietsroute en wordt nog niet veel gebruikt door fietsers. Daarom wil de gemeente de route comfortabeler maken.

“De gemeente gaat op de Hamburgstraat, de Springweg, de Haverstraat, en de Herenstraat de bestrating vervangen door meer fietsvriendelijke straatstenen. Ook worden sommige plaatsen van meer voetpaden voorzien. We willen in de lente van 2017 starten met de Hamburgstraat”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Utrecht.

De Herenstraat kan pas in 2018 worden aangepakt doordat de gemeente Utrecht ook werkt aan de Kromme Nieuwe Gracht. In de Haverstraat wilt de gemeente de regenputten die in de rijbaan liggen verplaatsen naar de rand van de stoep. Met al deze kleine aanpassingen wordt de herenroute comfortabeler gemaakt voor fietsers.

Het drukste punt met fietsers in de stad is het Vredenburg. Daar fietsen dagelijks ongeveer 33.000 mensen. De route langs het Vredenburg is de drukste van Nederland. Om ook fietsroutes te creëren waar minder drukte is kwam de gemeente met de herenroute.

In oktober kwam de gemeente tot de conclusie dat de route na drie jaar nog te weinig gebruikt wordt door fietsers. De gemeente heeft al eerder €187.149 in de herenroute gestoken.