De voormalige gevangenis het Wolvenplein gaat nog niet de verkoop in.
Het Wolvenplein zou eigenlijk in het najaar van 2017 in verkoop gaan, maar alles rond krijgen duurde langer dan gedacht.

Wel komt de gemeente waarschijnlijk deze week nog met een concept voor ruimtelijke visie en plannen. ‘Ook zal er in de tweede helft van november een bijeenkomst met bewoners en andere belangstellenden plaatsvinden’, zegt Matthijs Keuning, woordvoerder van de gemeente.

Begin 2018 neemt het college een besluit, dat vervolgens door de gemeenteraad wordt besproken. Daarna kan het gebouw in de verkoop.

Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het pand en verkoopt het aan een marktpartij. Hierdoor had de gemeente geen interesse in het kopen van het Wolvenplein. Samen met de gemeente bekijkt het Rijksvastgoedbedrijf wat de mogelijkheden zijn voor de gevangenis. Ook is hier een klankbordgroep bij betrokken. Deze bestaat uit omwonenden, de wijkraad Binnenstad en Centrum Management Utrecht.

Het Wolvenplein is sinds 2014 gesloten, maar nog steeds zijn er veel ondernemingen in het gebouw. Veel evenementen worden er georganiseerd en het is erg gewild als werkplek of door de horeca. Ook huren veel startende en creatieve ondernemers er een ruimte. Sommige delen van de gevangenis zijn anti-kraak bewoond.