GroenLinks raadslid Marcel Vonk heeft kamervragen gesteld aan het college van Utrecht. GroenLinks wil dat het mogelijk wordt om rookvrije zones aan te wijzen rondom al bestaande rookvrije instellingen zoals scholen, speeltuinen en ziekenhuizen.

Om de ‘rookvrije generatie’ te bevorderen moeten er stappen worden ondernomen. GroenLinks wil weten of het college bereid is deze stappen te zetten. “GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren de kans krijgen om gezond op te groeien in een rookvrije omgeving”,  aldus Marcel Vonk.  “Steeds meer scholen, speeltuinen en sportverenigingen zijn inmiddels rookvrij, maar de stoepen en straten daar omheen niet.”

Afgelopen week werd bekend dat gemeente Groningen de eerste Nederlandse stad is die gedeeltelijk rookvrij wordt. Utrecht is hier ook al een tijd mee bezig, afgelopen maart sloot zij zich aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij en heeft uitgesproken te streven naar een rookvrije generatie.

Vandaar dat GroenLinks nu kamervragen stelt, ze zijn benieuwd welke acties er nu al worden ondernomen door het college en of die de raad al kan informeren over ondernemingen voor de komende tijd.