GroenLinks wil dat tijdens de jaarwisseling nu ook parken in vuurwerkvrije zones veranderen. Het College van B&W in Utrecht heeft het vuurwerk rondom dierenverblijven al verboden, maar GroenLinks wil dus dat dit wordt uitgebreid. GroenLinks heeft bij de raadsbehandeling daarom een voorstel ingediend om de vuurwerkvrije zones uit te breiden tot parken.

Een park is een plek waar vogels en andere dieren naar toe vluchten tijdens de jaarwisseling , GroenLinks vindt het dus belangrijk dat de dieren een park als toevluchtsoord hebben. Bovendien vindt tweeëntachtig procent van de Utrechters dat er rondom parken en dierenweides vuurwerkvrije zones moeten komen. Uit onderzoek van de gemeente van vorig jaar blijkt zelfs dat vier op de tien Utrechters zelf overlast ervaren van vuurwerk.

Groenlinks wil dat burgemeester Jan van Zanen de ontwikkelingen in Rotterdam volgt. De ontwikkeling in Rotterdam omtrent het vuurwerkbeleid is dat bij de jaarwisseling van 2019/2020 bepaalde vuurwerk zones worden aangewezen. De rest van de stad wordt volledig vuurwerkvrij gemaakt. GroenLinks wil dat als dit goed verloopt dat Utrecht dit voorbeeld volgt.