Ter ere van het 20-jarige bestaan van de Harry Potter boeken, opent Uitgeverij De Harmonie een pop-up store in de Zuidpassage van Hoog Catharijne. De winkel is sinds 9 november open en zal 9 ¾ weken open blijven, tot het einde van de kerstvakantie. Met een oppervlakte van 300 vierkante meter is er voor iedere fan wel iets te doen. Van het achterlaten van een eigen boodschap voor Harry Potter op de Muggle Wall tot het kopen van snoep afkomstig uit het 'Zacherinus’ Zoetwarenhuis'. Ook zijn er sinds 23 november magische items te kopen in de winkel, zoals de ‘Mirror Coin’.  

     

Het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is 20 jaar geleden uitgebracht in Nederland door uitgeverij De Harmonie. Dit is een van de zeven delen van de succesvolle boekenlijn van J.K. Rowling. Harry Potter ‘springt’ in dit boek naar perron 9 ¾ op het station Kings Cross en komt uit bij het perron waar de Zweinsteinexpress jaarlijks vertrekt. Het is zodoende ook niet toevallig dat de winkel 9 ¾ weken open zal zijn.

De ‘Mirror Coin’ is een speciale munt met een innovatieve reflectietechniek. Wanneer er fel licht op de lege kant van de munt wordt geschenen, dan komt er een afbeelding van Zweinstein op de munt. Het is een souvenir die je kan kopen in de winkel. Deze munt is een samenwerking tussen Warner Bros en de Koninklijke Nederlandse Munt.

In de winkel is er als ‘Potterhead’ veel te doen. Op de Muggle (dreuzel) Wall kan men Harry Potter vertellen wat hij voor jou betekent. Ook kunnen bezoekers op de Nintendo Switch de Harry Potter LEGO-game spelen. En wie zich even een tovenaar wil voelen kan de outfits van de films passen.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft De Harmonie een Limited Edition van de boeken uitgebracht, deze kost 100 euro. Er worden geen nieuwe uitgaves bijgedrukt. De normale uitgaves van de andere boeken zijn ook los in de winkel te verkrijgen, waaronder ook de nieuwe boeken ‘Fantastic Beats and Where to Find them’. Voor de filmliefhebber zijn alle films op Blu-ray te koop. Ook zijn de LEGO-edities van de Harry Potterlijn te koop.

Rogier (24): “Voor mij is Harry Potter echt jeugdsentiment. Eens in de zoveel tijd komen de films weer op tv, elke week een ander, dan hou ik met mijn vrienden een Harry Potteravond met bier erbij. Het gerucht ging eerst dat ze allemaal op Netflix zouden komen, maar dat ging uiteindelijk niet door, helaas.”

Andrea (17): “Ik vind het zo leuk dat deze winkel er zit. Zelf woon ik in Utrecht en als ik van het station naar huis loop dan kom ik hierlangs. Stiekem loop ik altijd even een rondje om te kijken of er iets nieuws is bijgekomen, zoals ze beloofd hadden aan het begin.” 

Ik vind het zo leuk dat deze winkel er zit."

De pop-up winkel is 7 dagen per week open en zal aan het einde van de kerstvakantie sluiten.