Het zonnige paasweekend is nog maar net achter de rug of er staan al weer drukke dagen voor de horeca op de stoep. Koningsdag en Bevrijdingsdag worden door de horeca gezien als dagen waarop de terrassen massaal vol lopen. Het Filmcafé in Zuilen lanceert dit jaar een nieuw bevrijdingsfestival: SONO. Hiermee hopen zij extra te profiteren van de verwachte drukte.

Elk jaar wordt in Transwijk op 5 mei een groot bevrijdingsfestival gehouden. Artiesten worden met helikopters gedropt en vliegen zo het hele land rond. Het Filmcafé komt dit jaar met een alternatief voor het massale festival. “Wij organiseren een festival wat beter past bij ons publiek en houden het bij een evenement van maximaal 400 bezoekers” zegt medewerker Omar Waseq.

“Het festival in Transwijk is groots en gezellig maar over de top als het mij vraagt. Het is wel tof maar niet onze gedachte van een leuk feestje. Wij hopen met SONO vooral intimiteit te waarborgen” zegt Waseq.

SONO start op 5 mei om 13:00 en er kan de hele dag gedanst worden op verschillende soorten muziekstijlen. Er zullen verschillende artiesten optreden waaronder de Amsterdamse DJ Ici Sans Merci. Verder zal er een vintage markt zijn en kan het publiek genieten van verschillende soorten hapjes en drankjes.