Op het podium staan eenzame instrumenten. Het publiek wacht in spanning af. Dan klinkt opeens de stem van Jett Rebel door de zaal. Hij introduceert zichzelf. Dit doet hij op een grappige manier waardoor hij meteen de zaal begint te entertainen. Dan moet de zaal nog even wachten, langzaamaan lopen zijn bandleden het podium op. Wanneer zij op hun positie staan wordt de eerste single van zijn nieuwe album genaamd ‘Amy’ ingezet. Jett Rebel zingt de eerste zinnen vanuit de coulissen en loopt daarna op het podium een daverend applaus tegemoet.

Op 18 oktober stond een van nederlands kleurrijkste muzikanten Jelte Tuinstra, aka Jett Rebel, in TivoliVredenburg te Utrecht. Hij houdt een clubtour genaamd “7 cities, 7 shows” voor zijn nieuwste album. Op 28 september 2018 kwam namelijk alweer zijn zevende album uit genaamd “7”. Eerder dit jaar verschenen hiervan al de drie singles, ‘Amy’, ‘Good Boy’ en ‘Perfect Lady’. Het optreden in TivoliVredenburg was grandioos met onuitputtende energie van Jett Rebel en zijn band.

De eerste vier nummers die worden gezongen zijn allemaal afkomstig van zijn nieuwe album. Zo geeft hij meteen gehoor aan zijn nieuwe muziek. De geluiden van verschillende artiesten zoals Toto en Prince hoor je in zijn nieuwe album terug. Hij heeft die muziek als het ware opgezogen en geeft er op zijn unieke manier een draai aan. Verder is er nog genoeg tijd voor muziek van zijn oudere albums. Het concert is een afwisseling van echte popmuziek, zoetsappige ballads tot donkere rock met lange gitaarsolo’s. Hierdoor is het optreden gebalanceerd en verrassend, wat het luisteren erg aangenaam maakt. Rond het einde van de show en in de toegift komen ook oude nummers langs waarmee hij bekend is geworden zoals ‘Louise’, ‘Do you love me at all’ en ‘Pineapple morning’. Tijdens het nummer ‘Should have told you’ kruipt Jett achter het keyboard en maakt hij gebruik van een talkbox wat een extra element in de show toevoegt, want veel mensen die nog nooit bij een Jett Rebel concert zijn geweest kennen de talkbox waarschijnlijk niet. Hier een korte video waarin de talkbox wordt gebruikt.

Het concert duurde maar liefst 3 uur en in die tijd heeft Jett Rebel alles gegeven. Hij is als een stuiterbal op het podium. Zijn energie is constant aanwezig. Het publiek wordt ook continu enthousiast gemaakt en geëntertaind. Doordat Jett meerdere malen de zaal inloopt maakt hij extra interactie met het publiek. Het publiek staat tijdens de show zelf ook nauwelijks stil en zingt en klapt om de haverklap mee.

Als je schrijft over een show van Jett Rebel kun je zijn bandleden zeker niet achterwege laten. Het samenspel van Jett Rebel en zijn band is vrijwel perfect, ze spelen geen noot mis. De bandleden, een drummer, pianist, gitarist en bassist, krijgen voldoende mogelijkheden om hun momenten te pakken. Jett Rebel is zelf multi instrumentalist en wil dat graag laten zien en horen. Tijdens het nummer ‘Sleep Overs’ neemt hij de drums over en laat hij horen dat hij ook de drums fantastisch beheerst. Tijdens zijn rustigere nummers kruipt hij geregeld achter het keyboard en natuurlijk tokkelt hij lustig op zijn gitaar.

Vocaal is heeft Jett Rebel een enorm bereik. Hij gebruikt zijn kopstem veel maar in een nummer zoals ‘Baby I Need You’ gebruikt hij deels ook zijn borststem. Zijn verschillende uithalen zijn niet allemaal even zuiver. Dat maakt daarentegen vrij weinig uit, want zijn live optredens getuigen van zoveel muzikaliteit en kwaliteit dat niemand op een valse noot let.

Het geheel is strak gerepeteerd en tegelijkertijd blijft er genoeg ruimte voor spontaniteit en improvisatie. Met spectaculaire gitaarsolo’s waar je u tegen zegt. Je kan er niet omheen dat hier een geboren podiumbeest staat, een geniale gitarist en iemand die met zijn charmes en dansmoves iedereen inpakt. Wie hem vanavond voor het eerst live ziet, is ongetwijfeld zwaar onder de indruk. Jett Rebel heeft eindeloos talent en heeft dat met deze show weer bewezen.