Hippe modezaakjes wisten Amsterdam altijd al te vinden, maar steeds meer trendy fashionshops openen ook hun deuren in Utrecht. Zo ook LaDress heeft nu een filiaal in Utrecht geopend. Na groot succes op negen andere locaties, vond het bedrijf het nog niet genoeg. Voor de tiende winkel heeft LaDress Utrecht uitgekozen. Simone van Trojen, oprichter van LaDress, was zelf ook aanwezig bij de opening.

Utrecht stond al langer op het lijstje waar LaDress nog naartoe wilde, wegens de centrale ligging is het goed bereikbaar voor klanten, vertelt sales representer Christy Faber. De timing had niet beter gekund volgens Faber. Vlak voor de feestdagen een boutique openen met jurkjes voor ‘all occasions. Het was zeker de bedoeling om voor de feestdagen nog open te gaan en ondanks de hoeveelheid die we moesten verbouwen is dat ook gelukt.’ Als je de winkel binnenloopt zie je een foto op een zachtgekleurde muur en daartegenover staat de tekst ‘LaDress can best be described as feminine, blending elegance, ease and versatility. Ageless, timeless pieces with a phenomenal fit.’ Medewerkers van het label verwelkomen de gasten en vragen gelijk of ze ergens mee kunnen helpen. Er loopt een vrouw naar binnen die zegt met een glimlach: ‘Ik volg jullie op Facebook en wilde even komen kijken.’

De winkel van binnen is versierd met bloemen en er staan wat bonbons op een tafel. De rekken met kleding staan verspreid door de winkel. Het is zo ingericht dat er een groepje in de winkel kan staan zonder dat je last van elkaar hebt. Op de vraag wat de doelgroep is van LaDress antwoordt Faber: ‘Eigenlijk kunnen vrouwen van alle leeftijden het dragen, maar we richten ons meer op de dertigplussers. We ontwerpen kleding voor naar werk, de feestdagen of gewoon simpelweg om je kind in naar school te brengen.’

LaDress Utrecht van binnen.
Foto: Nouryt Prinsze

Simone van Trojen is in 2006 begonnen met een online-store met slechts één jurkje, maar merkte na een tijd dat er behoefte was aan het voelen en passen van de jurkjes. In de laatste pakweg twee jaar heeft haar label in verschillende steden fysieke winkels geopend en zijn ze nu zelfs al in Antwerpen te vinden. Faber verteldt ‘In mei 2016 opende de eerste fysieke winkel in Amsterdam op de Runstraat. Er kwam een ruimte vrij en toen hadden de kinderen tegen Simone gezegd ‘Mam dit is je kans!’. Voor LaDress was fysieke aanwezigheid geen onbekend gebied voor de eerste winkel op de negen straatjes, want met de rondreizende pop-up store LaDress Boutique was het al een aantal jaar op steeds wisselende locaties te vinden.

Van Trojen geeft eerder aan zich langzamerhand ook meer op het buitenland te willen gaan focussen. Het merk is al verkrijgbaar in Duitsland en België, maar staan ook open voor andere locaties binnen Europa en uiteindelijk ook daarbuiten.