In de nieuwe huurovereenkomst van Hoog Catharijne staat dat de winkels in het winkelcentrum later open moeten blijven, met als minimumtijd acht uur ’s avonds. Deze regeling zal ingaan vanaf 1 november.

Binnenkort zal het elke avond koopavond zijn in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne, met als uitzondering de zondagavond. ‘De openingstijden worden aangepast aan de huidige tijd.’ vertelt Eva Lambooij, woordvoerder van Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne. ‘Je ziet bijvoorbeeld dat ze in Rotterdam hetzelfde hebben gedaan.’ Ook vertelt Lambooij dat het bedrijf met deze nieuwe tijden de vraag van hun bezoekers tegenmoetkomen.

Eerst verschilden de openingstijden in het winkelcentrum nog per winkel. De winkel kon zelf beslissen tot hoe laat ze open waren, maar binnenkort geldt voor elke winkel dezelfde tijd. Volgens Lambooij is Klépierre al een jaar in gesprek met hun huurders over deze aanpassing, zowel met de belangenvereniging als met de individuele huurders, en is het overgrote deel erg positief.