36 jaar na de opening sluit het beroemde Chinese restaurant Paradijs op 27 november van dit jaar zijn deuren. Na vijf jaar te koop te hebben gestaan krijgt het pand aan het Vredenburg vanaf 1 december nieuwe eigenaars. Paradijs maakt plaats voor een ‘Healthy Food’-concept. Tot grote spijt van de huidige eigenaar Liew Huat Kok zal er geen Chinees eten meer geserveerd worden.

De 60-jarige eigenaar staat al 36 jaar lang, zes dagen in de week in het restaurant. Hij is, zoals hij zelf zegt, toe aan vakantie. “Ik ben uitgeput van het runnen van Paradijs. Ik wil eindelijk tot rust komen en mijn moeder opzoeken. Die woont in Maleisië en heb ik al zeven jaar niet gezien”, aldus Kok. Lang wil hij echter niet stil blijven zitten. “Na twee maandjes rust heb ik wel weer zin om aan de slag te gaan. Dan wel met iets minder groots”, aldus Kok.
Paradijs staat, ondanks zijn prachtige ligging tegenover het nieuwe TivoliVredenburg, al meer dan vijf jaar te koop. De Maleisische eigenaar snapt niet hoe zijn restaurant zolang te koop heeft kunnen staan. “Er zijn veel bezichtigingen geweest, maar nooit bood een concrete koper zich aan.” Dit zou kunnen liggen aan de voorwaarde van Kok, om bij koop van het restaurant het Chinese personeel ook over te nemen. Kok had deze voorwaarde gesteld omdat hij graag had gezien dat het restaurant in Aziatische handen bleef, omdat er volgens hem in Utrecht te weinig traditionele Aziatische restaurants zijn. De wens van Kok is echter niet in vervulling gekomen. Het pand komt in handen van een Nederlands stel dat hier een ‘Healthy Food’-concept wil vestigen. Tot 27 november kunt u terecht voor uw laatste Paradijselijke maaltijd.