Delany Lepelblad (18) komt uit Vleuten en studeert nu al twee jaar aan de Nederlandse Popacademie. Samen met haar producer Gideonite maakt ze Hiphop/Urban muziek en heeft ze de droom om door te breken en grote optredens te geven. Maar alles moet ergens Beginnen: in 2016 won ze in de talentenjacht ‘The Next Boy/Girl Band’ een plekje in de girlband, 11 januari kwam haar eerste single ‘Broken Diamonds’ uit. Zondag trad ze op in de Winkel van Sinkel en vertelde ze wat over haarzelf.

Je hebt in 2016 aan de talentenjacht ‘The Next Boy/Girl Band’ meegedaan. Wat heb je sindsdien allemaal uitgespookt?
Ik heb inderdaad meegedaan aan ‘The Next Boy Girl Band’, daar ben ik heel ver gekomen en ik heb toen een plekje in de Girlband veroverd. Toen kwam ik er achter dat in een band zijn niet echt iets voor mij was. Ik wilde heel graag mezelf gaan ontwikkelen, solo gaan. In een Girlband moet je echt alles delen met de andere leden. Dan moet je allemaal dezelfde mening hebben en dat is voor mij heel lastig, want Ik kan best heel koppig zijn. Zeker als ik mezelf wil gaan ontwikkelen gaat dat gewoon niet. Ik wil echt mijn eigen kant op kunnen gaan.

‘We wilden alles in eigen handen hebben.’

Donderdag heb je een single uitgebracht. Vertel daar eens wat over.
Sinds ik solo ben gegaan ben ik bezig geweest met Gideonite, mijn producer. We hebben samen heel veel tracks gemaakt. Uiteindelijk zijn we gekomen met ‘Broken Diamonds’. We hebben er even mee moeten wachten omdat we het gewoon perfect wilden hebben. Ook de videoclip heb ik samen met Gideonite gemaakt, We wilden alles in eigen handen hebben.

Op de track klinkt het alsof je ruzie hebt met iemand.
Ik heb de tekst zo geschreven dat mensen zouden denken dat ik een meid aan het dissen ben, omdat ik  wilde dat mensen konden hypen op mijn muziek, maar ik vond het ook heel belangrijk om er toch een verhaal achter te zetten. Dat gebeurt de laatste tijd steeds minder in de muziekwereld. Ik wilde er geen zielig liedje van maken, maar het gaat over mijn ziekte, over dat ik mezelf daar uit wil vechten. Al die woede is eigenlijk gericht op mijn ziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom.

Foto: Regid Fotografie

Hoe moeilijk is het om een muziekcarrière te starten terwijl je ook met zoiets bezig bent?
De dokters verklaren me voor gek en ik mag dit ook eigenlijk helemaal niet doen. Ik sliep tot twee jaar geleden ongeveer 17 uur per dag, toen leefde ik echt niet. Ik wist dat het moeilijk te genezen is. Toen realiseerde ik mij dat ik óf in bed kon blijven liggen, óf ik kan gewoon doen wat ik leuk vind, waarvoor ik op de wereld ben gezet. Iets maken van mezelf. Daarom heb ik me opgegeven bij The Next Boy Girl band. Heel veel mensen denken dat omdat ik zo’n spontaan en energiek type ben, er niks aan de hand is. Als ik mijn been zou breken zou iedereen zien dat ik niet kan lopen, maar in mijn geval kunnen de mensen het niet van de buitenkant zien. Dat heeft mij ook heel veel negativiteit gebracht. Mensen die me niet geloven hebben het me moeilijker gemaakt. Ik heb ook niet mijn diploma kunnen halen omdat de docenten me niet geloofden en me zagen als luie puber, zeiden dat ik me aanstelde.

Waar zie je jezelf over 15 jaar?
Ik zie mezelf het liefst samen met Gideonite in een warm land shows geven, en hoop ik dat ik mezelf een stuk verder heb ontwikkeld. Nu is het echt de tijd om muziek te droppen. We proberen nu elke maand een track uit te brengen zodat we constant blijven lopen en we zijn nu ook heel druk bezig met shows in het buitenland. Ik krijg Heel veel reacties. Ik zei tegen Gideonite dat Broken Diamonds misschien een klein beetje bekeken zou worden, maar dat het zo goed werd ontvangen en zo veel positieve reacties opbracht had ik niet verwacht. Daar ben ik erg dankbaar voor, Je verwacht altijd mensen die haten.

Hoe kunnen we je in de toekomst volgen?
Mijn single staat op spotify, youtube en itunes. Mijn Instagram is Delanylb, en die van Gideon is Gideoniteofficial. Hou het in de gaten!