De eerste editie van de ‘FC Utrecht FunRun’ vond afgelopen zaterdag plaats. De vijfhonderd deelnemers liepen tijdens het hardloopevenement in en rondom Stadion Galgenwaard. Zij haalden hiermee 3500 euro op voor de Charitybox van FC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie.

De Charitybox in Stadion Galgenwaard biedt elke thuiswedstrijd van FC Utrecht plaats aan twaalf supporters die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met het opgehaalde bedrag hoopt FC Utrecht het hele seizoen mensen te kunnen verrassen met een wedstrijdbezoek aan hun favoriete club.

De Hoogstraat Revalidatie meldt dat zij de opbrengst van het evenement gaan gebruiken om nieuwe apparatuur aan te schaffen. Hierdoor ontstaan nieuwe behandelmethoden.

Voor iedere deelnemers was er wel een gepaste afstand. Bij de ‘Familie Run’ konden deelnemers kiezen tussen afstanden van 1, 2 en 3 kilometer. De meer geoefende lopers konden meedoen aan de ‘Hoogstraat Run’. Hierbij was er keuze tussen een route van 5 kilometer en een route van 10 kilometer. Naast de reguliere hardloop parcoursen organiseerde FC Utrecht een ‘Trappenchallenge’. Hierbij werden 1620 traptreden in de Galgenwaard beklommen.

Met de ‘FC Utrecht FunRun’ wil FC Utrecht zoveel mogelijk mensen in de provincie Utrecht aan het bewegen krijgen. Daarnaast hoopt de voetbalclub dat zij de deelnemers een onvergetelijke ervaring hebben bezorgd.