UTRECHT – Voor het eerst is het International Literature Festival gehouden in TivoliVredenburg. Volgens Esther van Velden, hoofd van Publiciteit en Marketing van het Literatuurhuis, is het een geslaagd evenement. Binnenkort zal er nagedacht worden over de editie van 2018.

Drie dagen lang was er de mogelijkheid om schrijvers uit verschillende landen en eigen land te ontmoeten. Het International Literature Festival dat afgelopen weekend plaatsvond werd georganiseerd door het Literatuurhuis. Ook waren er minicolleges, films, interviews en signeersessies. Het thema van dit jaar was de Chinese literatuur.

Volgens van Velden is het festival goed verlopen. “Wij vonden het zelf erg sfeervol en geslaagd in de nok van TivoliVredenburg”, vertelt ze. “Er waren mooie gesprekken tussen interviewers en schrijvers, maar ook tussen schrijvers en vertalers met elkaar en onderling.”

Ook is er tevredenheid over de opkomst. Per avond waren er ruim driehonderd bezoekers. “Een mooi aantal”, noemde van Velden het. Ondanks de tevredenheid wordt er gedacht aan doorgroeimogelijkheden. “De capaciteit van TivoliVredenburg is echter groot genoeg om eventueel nog te kunnen groeien de komende jaren.”