Het jaarlijkse inzamelen van oude kerstbomen start vanaf 2 januari op verschillende inzamelpunten verspreid over Utrecht. Van maandag 7 januari tot en met vrijdag 18 januari worden de kerstbomen een keer per week thuis opgehaald.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente Utrecht een nieuwe manier voor het inzamelen van kerstbomen. Eerst werden de bomen samen met het GFT afval opgehaald. Dit jaar zijn er dus, net als vorig jaar, speciale inzamelpunten in verschillende wijken van de stad. Mensen kunnen daar hun oude kerstbomen inleveren. Daarnaast haalt de gemeente in de eerste helft van januari de bomen wekelijks ook aan huis op.

Naar verwachting zullen er in Utrecht zo’n 45 duizend kerstbomen worden opgehaald. Dit is ongeveer 220 duizend kilo, wat niet gecomposteerd kan worden met het reguliere afval en dus moet dit apart verwerkt worden. ´´Net als vorig jaar besteden we extra aandacht aan het ophalen en inleveren van afval rond de feestdagen’’, Aldus wethouder Klaas Verschuure ‘’Vorig jaar zijn we gestart met een nieuwe aanpak. Met de ervaringen van toen hebben we de plannen dit jaar aangescherpt.´´

In totaal zijn er achttien inzamelpunten voor de kerstbomen in de stad. De punten zijn te herkennen aan de opvallende spandoeken met de tekst ‘Kerstboom inzamelpunt’. In de Binnenstad is het punt te vinden in het Mooreelsepark ter hoogte van huisnummer twee. Utrecht Oost heeft twee ophaalpunten. Deze zijn te vinden op de Koningslaan ter hoogte van huisnummer 113 en op de Ina Boudier Bakkerlaan. Op de hoek van de Ina Boudier Bakkerlaan en de Notebomenlaan.

Zo ziet een inzamelpunt eruit.
Bron Gemeente Utrecht

Voor de ophaalmomenten staan er verschillende dagen gepland. Voor de Binnenstad is dit donderdag 10 en 17 januari 2019. Voor Oost geldt vrijdag 11 en 18 januari 2019. Op de site van de gemeente Utrecht wordt vermeld hoe dit voor de overige wijken is geregeld. Daarnaast wordt er voor maandag 24 december een brief naar alle inwoners gestuurd, waarin de inzameldagen staan vermeld.