Het Japanse restaurant Don Dining Kounosuke is sinds afgelopen woensdag geopend aan de Westerkade in Utrecht. Het nieuwe restaurant is gevestigd in het pand waar eerst restaurant Vaartsche Rijn zat.

Dat restaurant sloot eind september, na zeven jaar. Toen zagen de Japanse mede-eigenaresse Kanako en haar man de kans om daar hun nieuwe restaurant te beginnen. Met succes: afgelopen woensdag opende het authentieke Japanse restaurant haar deuren, en Kanako  vertelt aan DUIC dat het restaurant de eerste avond al helemaal vol zat.

‘We hadden eigenlijk verwacht dat er op de eerste avond vooral veel Japanners zouden komen, maar er waren juist veel Nederlandse Utrechters. Dat vonden we erg leuk’, vertelt Kanako aan de Utrechtse krant.

Don Dining Kounosuke is het enige authentieke Japanse restaurant in Utrecht. De chefs die in de keuken staan, zijn dan ook van Japanse afkomst. Vooral het populaire Japanse gerecht Don wordt veel geserveerd in het restaurant. Bij dat gerecht wordt rijst in een kom gedaan, en vervolgens kan men verschillende toppings kiezen, zoals vlees, kip, groenten en vis. Bovendien zal er veel gewerkt worden met kruiden, wasabi en dashi, een Japanse bouillon.

Restaurant Don Dining Kounosuke is elke week van dinsdag tot en met zondag geopend. ’s Maandags is het gesloten.