UTRECHT – Het KamaSutrA Erotic Festival (voorheen KamaSutrabeurs) heeft zijn laatste editie aangekondigd. Aan het tijdperk van de jaarlijks terugkerende erotische lifestylebeurs komt dit jaar een eind.

In het weekend van 29 september tot en met 1 oktober is het festival voor de laatste keer te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht. Volgens beursmanager Mariska van den Hout heeft de reden van de stop te maken met het internet. “Producten worden tegenwoordig vooral op internet gekocht. De scene is kleiner nu en anders van karakter dan tijdens de beginjaren van KamaSutrA.” Hierdoor was het voor het festival moeilijk om origineel te blijven, liet ze weten. “De rek is er een beetje uit en we vielen in herhaling.”

Op het festival staat beleving centraal en zijn er verschillende attracties en optredens te bezoeken. Ook tijdens het laatste weekend zullen het welbekende Swingers Café, erotisch doolhof en SM podium weer aanwezig zijn.

In 1999 werd de spraakmakende beurs voor het eerst gehouden. De beurs is sinds 2016 omgedoopt in KamaSutrA Erotic Festival en is toegankelijk voor personen vanaf achttien jaar.