Honderden kinderen waren vandaag te vinden op Utrecht Centraal tijdens de ns kinderboekenruil. De kinderboekenruil werd georganiseerd naar aanleiding van de laatste dag van de Kinderboekenweek.

In totaal waren er 1000 nieuwe boeken beschikbaar gesteld door de organisatie die geruild konden worden. De locatie van de ruil was de centrum kant ven het station, net buiten de poortjes, op die plek stond een grote boekenkast met de boeken die geruild konden worden. Kinderen konden maximaal 1 boek ruilen voor een nieuw boek. De kinderen die een boek wilden ruilen, moesten in hun boek een ruilbriefje stoppen. Hierop konden de kinderen een persoonlijke boodschap schrijven voor de nieuwe eigenaar van hun ingeleverde boek. Voor alle kinderen was er wel een leuk boek te vinden, zo zei Casper (10). ‘Ik was op zoek naar een spannend boek en die heb ik gevonden, dus die neem ik na de vakantie gelijk mee naar school.’

Naast de kinderboeken ruil werd er ook nog voorgelezen voor de kinderen. In een speciale voorleescoupe werden kinderen voorgelezen door bekende schrijvers of medewerkers van de NS. Er werd onder andere voor gelezen door Janneke Schotveld, schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar en John Pique, conducteur bij NS.

De boeken die aan het einde van de dag zijn overgebleven worden gedoneerd aan Stichting Kinderzwerfboek. Hierdoor zullen de overgebleven boeken niet verloren gaan en worden ze weer doorgegeven aan andere kinderen.

De kinderboeken ruil was meteen ook de afsluiting van de Kinderboekenweek 2017. De week stond in het teken van griezelen. In Utrecht waren de hele week verschillende activiteiten georganiseerd zoals een griezelbal en verschillende workshops.