UTRECHT – De Kinderkijkavonden in het Sonnenborgh Museum zijn uitverkocht. De kijkavonden zijn sinds september vorig jaar te bezoeken en vallen erg in de smaak, aldus Brechtje van Riel van het Sonnenborgh Museum.

De kinderen krijgen een lezing en kunnen door een echte telescoop naar de sterren kijken. De laatste kijkavond van dit seizoen zal op zaterdag 1 april zijn. Brechtje van Riel, marketing en communicatie Sonnenborgh, over de reden van de stop: “Dat we na 1 april geen kijkavonden meer hebben is heel simpel: het is dan veel langer licht en dan kun je geen sterren meer kijken.”

Naast de Kinderkijkavonden op zaterdag, zijn er ook de kijkavonden op vrijdag (voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar). “Deze lopen ook goed, maar daar zijn in de week zelf meestal nog prima kaarten voor te koop. We verwachten zeker dat ook deze laatste avonden van dit seizoen vol zullen stromen”, aldus Brechtje.

Op Sonnenborgh staan vijf grote telescopen op de hemel gericht. Je kunt er de maan, de planeten, de sterren of de zon mee bekijken. De oudste kijker is meer dan 150 jaar oud, de nieuwste maar een paar jaar.