UTRECHT - De vrijwel gloednieuwe bioscoop Kinepolis bij de Jaarbeurs in Utrecht opent vandaag nog vier extra zalen. In totaal beschikt de bioscoop over veertien zalen en een daarvan bevat maar liefst het grootste scherm van de randstad.

Het grootste scherm in de bioscoop is maar liefst 26 meter breed en 10,9 meter lang. Met het totaal aantal van veertien zalen en 3.200 stoelen is Kinepolis de grootste bioscoop in Utrecht en één van de grootste in Nederland. De bioscoop is bovendien de grootste full-laser bioscoop van heel Europa.

Op 14 december 2016 opende de megabioscoop voor het eerst haar deuren en kon er al in zes zalen films worden gekeken. Het bijzondere aan de bioscoop is dat alle zalen voorzien zijn van een haarscherpe laserprojectie en er zelfs een Laser ULTRA-zaal is. Laser ULTRA houdt een combinatie van twee technologische hoogstanden in: de Laser projector van Barco en het geluidssysteem Dolby Atmos.

De Laser projector van Barco zorgt voor natuurlijkere kleuren, betere kleurcontrasten en het verdwijnen van knipperend licht. Het geluidssysteem Dolby Atmos bevat 64 kanalen, die zorgen voor een adembenemend geluid dat van alle kanten te horen is. Zo word je als kijker niet alleen omvergeblazen door het haarscherpe beeld, maar word je ook in de geluidsomgeving ondergedompeld. De overige zalen van de bioscoop zullen op 7 maart worden geopend.