Utrecht stond gisteren op zijn kop voor de tweede editie van alles kids. Alles kids is georganiseerd door de Utrechtse organisatie Culturele Zondagen. Tijdens alles kids konden kinderen in contact komen met kunst en cultuur, maar ze konden ook zelf actief zijn met de verschillende activiteiten die werden georganiseerd.

Tijdens de dag waren en veel verschillende activiteiten door de stad georganiseerd. Zo was er een midgetgolfbaan te vinden op het Vredenburgplein, een orkest op het Domplein, een beeldenjacht in Hoog Catharijne en een stadssafari in het museumkwartier. Een van de aanwezige activiteiten was Festina Lente, een busje van Jantine Kraaijeveld. ‘In mijn busje kunnen kinderen chillen. Ik lees dan voor terwijl ze kunnen bijkomen van de activiteiten. Door dit busje hoop ik kinderen te stimuleren om meer te lezen.’

De dag had geen bepaald thema, wel waren veel activiteiten aangepast aan de Boekenweek die in het teken stond van griezelen, zoals een griezelspeurtocht en griezelige schrijfworkshop.

De dag was extra druk door het goede weer en het begin van de vakantie, zegt Jantine Kraaijeveld. ‘De opkomst is sowieso fantastisch, maar wat we natuurlijk waanzinnig mee hebben is het weer, want daar hebben we ons natuurlijk heel erg zorgen om gemaakt.’

Culturele Zondagen is een cultureel evenement dat zes keer per jaar terugkomt. Elke editie heeft een bepaald thema, deze editie stond in het teken van kinderen, maar in het verleden zijn er ook edities georganiseerd rondom de uitmarkt en Utrecht centraal.

De eerstvolgende editie van Culturele Zondagen is op 14 januari 2018.