COLUMN - De nieuwssite In de Buurt Utrecht is zo vrij geweest om haar lezers deze week te verrijken met een rijtje van Utrechtse influencers. Volgens hun post zijn dit vijf influencers die je wíl volgen op Instagram. Gaver gaat je dag niet worden.

Ik zou zeggen; prikkel je braakcentrum en neem een kijkje op hun insta-accounts. Twee accounts vielen me het meest op. Het eerste account, @endlessweekendnl, is van de Utrechtse zussen Tara en Larissa. Precies, ze hebben sámen een account. Het is natuurlijk onwijs spannend om in je eentje de wereld nog verder naar de afgrond te duwen met je posts, dus dan maar samen met je zussie. De twee meisjes zijn al acht jaar aan het ‘influencen’ en worden waarschijnlijk natter in hun broekje van wat likes dan van hun vriendje, dat ze waarschijnlijk ook delen. Als je lekker gaat op verkleinwoordjes en zinnen die half in het Engels en half in het Nederlands staan, dan is hun account voor jou gemaakt. Als je je maaginhoud dan nog steeds niet in de pot hebt gedeponeerd, neem dan zeker ook even een kijkje op hun Youtubekanaal.

Het andere account, @sarahrebeccanl, is misschien tegen de verwachting in niet van twee zusjes genaamd Sarah en Rebecca, maar van de Utrechtse Sarah Rebecca. Zelf ga ik altijd heel lekker op mensen die zichzelf willen onderscheiden door hun tweede naam onderdeel van hun eerste naam te maken, dus deze influencer pakt direct al pluspunten. Onze vriendin omschrijft zichzelf als de ‘girl next door,’ wat ik een erg originele en typerende beschrijving vind. Een 28-jarige getrouwde vrouw die in haar bio laat weten dat ze 47k abonnees op YouTube heeft en daarnaast haar brood verdient met het driekwartier lang poseren voor een iPhone X, om deze vervolgens nog anderhalf uur te bewerken, had inderdaad net zo goed je buuf kunnen zijn.

Ik heb ook veel respect voor deze dames. Ik vind het best knap als jij lachend jezelf blind kan staren op een Amsterdamse stoeptegel ergens aan een pittoresk grachtje in een veel te hippe outift en ondertussen gewoon met je dinnie bent bijgekletst en sushi hebt gegeten. Dat noem ik nog eens multitasken. Dus een dikke shoutout naar deze dames, ik had het niet gekund.