Honderden lasers die over het plein zwieren onder begeleiding van futuristische muziek van Fedde le Grand, een plein gevuld met aandachtige toeschouwers en een hal vol met zakenpartners van VodafoneZiggo. Het mag duidelijk zijn: de opening van het nieuwe hoofdkantoor wordt groots gevierd.

Rond half zes is het al erg druk bij het nieuwe hoofdkantoor van VodafoneZiggo onder de hoofdingang van Hoog Catherijne. De opening van dit kantoor is overduidelijk reden voor een feestje.De flessen champagne zijn niet aan te slepen en de hostesses bij de ingang komen handen en voeten te kort om alle kaarten voor de genodigden te scannen. Het winkelend publiek kijkt verbaasd naar dit tafereel. Het is niet elke dag dat je zoveel mannen en vrouwen in dure pakken en jurkjes bij elkaar ziet in de hal van het winkelcentrum. 

Jack van Gelder: "Ik vond het een beetje druk dus ben maar even hier gaan zitten”

Een stukje verderop zit Jack van Gelder. Hij zit even uit te hijgen van het feestgedruis zegt hij. “Ik vond het een beetje druk dus ben maar even hier gaan zitten” lacht hij. “Ik ben benieuwd naar de show die we straks te zien krijgen. Het gebouw is vanbinnen in ieder geval erg mooi.”

Om zes uur worden de gasten gevraagd om het plein op te gaan waar de lichtshow zal plaatsvinden. Het plein is inmiddels gevuld met het licht van blauwe lasers en onheilspellende muziek. Het duurt even maar dan loopt presentatrice Sofie van den Enk (o.a. bekend van Wie is de mol?) het podium op. Ze gilt het uit van enthousiasme, wat niet echt gedeeld wordt door het publiek. Van den Enk houdt een kort praatje over hoe prachtig dit hele spektakel wel niet is. Ze roept dan burgemeester van Utrecht Jan van Zanen en Jeroen Hoencamp (CEO van VodafoneZiggo) het podium op.

Van Zanen en Hoencamp vertellen over de mooie samenwerking tussen de stad Utrecht en het bedrijf VodafoneZiggo. Utrecht is een aantrekkelijke stad voor grote bedrijven en een ideale stad om zich te vestigen voor VodafoneZiggo, aldus de mannen. Verder verklappen de twee heren ook nog een klein geheimpje: Utrecht wordt de eerste Nederlandse stad dat wordt aangesloten op het nieuwe supersnelle Gigabit-netwerk van VodafoneZiggo. Dit netwerk wordt gerealiseerd in 2020 en is volgens Hoencamp sneller, stabieler en veiliger.

Dan wordt de Utrechtse DJ Fedde le Grand het podium opgeroepen. Hij heeft speciaal voor deze nieuwe lichtshow een nummer geproduceerd. Le Grand vertelt over hoe bijzonder hij het vindt dat hij dit nummer heeft mogen produceren. Hij vond het best een uitdaging omdat het iets compleet anders is dan hij normaal doet. Hij zegt dat hij nooit genoeg uren in een dag heeft en dat een supersnelle internetverbinding voor hem dus van harte welkom is. 

Het plein is inmiddels volgelopen met toeschouwers die met stijgende verbazing kijken naar het schouwspel wat zich hier afspeelt. Genoeg gepraat vindt Van den Enk. Het is tijd voor de lichtshow. Met een druk op de knop activeren Van Zanen, Hoencamp en Le Grand de lasershow. Witte lasers schieten over het plein en rookmachines blazen veel rook uit waardoor het plein in een soort nevel wordt gehuld. Het nieuwe nummer van Fedde le Grand heeft iets futuristisch, zeker gepaard met de lichtshow die zich afspeelt op het bollendak boven het plein. 

Baptiest (53): "Ik vond het een hele leuke show en een mooie, bijzondere manier om zo een kantoor te openen. Wel had ik van een videobedrijf een stuk meer video in de show verwacht"

Na ongeveer vier minuten is het hele spektakel weer voorbij en vertrekken de gasten van VodafoneZiggo weer naar binnen. Malon (25) had wel iets meer verwacht. “Ik vond het een beetje tegenvallen want het was een beetje kort. Het nummer paste wel erg goed bij de lasershow trouwens.” Diego (21) en Lamine (19) zaten aan de rand van het plein en bekeken het schouwspel dus van een afstandje. “Ik vond de lichtshow zelf erg mooi, maar ik had een beetje een dubbel gevoel, omdat het zo’n act was wat ze opvoerden op het podium. Het was alleen maar gericht op de gasten van VodafoneZiggo en niet op de rest van het publiek wat stond te kijken. Hierdoor hadden wij het idee dat het eigenlijk helemaal niks met Utrecht zelf te maken had”. 

Binnen staat Baptiest (53). Hij is Commissaris bij VodafoneZiggo. “Ik vond het een hele leuke show en een mooie, bijzondere manier om zo een kantoor te openen. Wel had ik van een videobedrijf een stuk meer video in de show verwacht, maar de techniek die gebruikt werd was aardig. Het was entertainend”.

De lichtshow is nog tot en met komende dinsdagavond van 18:00 uur tot 23:00 uur elke 20 minuten te bewonderen.