UTRECHT – Met het nummer ‘In het midden’ laat de Utrechtse singer-songwriter Terence Roelofsen  zijn liefde voor Utrecht spreken. Het nummer dat hij op zaterdag publiceerde, kreeg in korte tijd veel reacties en werd op Facebook al snel meer dan 40 keer gedeeld. Waar komt deze liefde voor Utrecht vandaan? En wat kunnen we nog meer van de 28-jarige muzikant verwachten? Op 11 maart tijdens het Utrechtse festival Watdajel is Terence live te bewonderen. 

Het is een regenachtige avond en we spreken Terence in het net geopende café Bruun. “Utrecht past me als mijn lievelingsjas” is vrijwel het eerste wat de singer-songwriter verklaart. Het is een zin die terugkomt in het nummer, waarvan de clip is opgenomen in de Domtoren. “Ik voel me hier thuis. Voor het eerst ben ik hier verliefd geworden, dronken geworden en heb ik mensen om mij heen verzameld van wie ik houd”. Terence is getogen in de binnenstad van Utrecht en zijn liefde voor de stad zit er dan ook ingebakken. De betrokkenheid in deze kleine stad tussen zo veel verschillende mensen vindt hij een mooi voorbeeld. Dat zijn nummer zo veel reacties opleverde, kent de muzikant hier ook aan toe. “Mensen herkennen zich in het nummer en voelen zich betrokken met elkaar en de stad.”

De clip die de singer-songwriter opnam in de Domtoren betaalde hij uit eigen zak. Hij kende al iemand die goed kon filmen, het moeilijke was alleen om daadwerkelijk toestemming te krijgen alles in de Dom op te nemen. Na veel moeite en een klein beetje geluk, kregen ze toestemming en namen ze op een mooie dag de clip op. Naast de speciale locatie is het feit dat de clip in één take is opgenomen ook iets bijzonders wat we moeten noemen. Eerder maakte Terence al een clip op een boot in de Oudegracht en voor een nieuwe clip heeft hij ook al een wens. “Graag zou ik op een bakfiets vanaf de Voorstraat tot aan het Ledig Erf op een drukke zaterdagmiddag nog een clip opnemen.” Weer een idee waarin de Utrechtse sfeer goed naar voren komt. Maar, zo vertelt hij, dat nummer zal niet over Utrecht gaan. Het wordt een nummer over de zomer, over de stad en over de mensen. “Mijn stad is Utrecht, maar het kan voor iedereen een andere stad zijn.” 

Doordat dit nummer een Nederlandse tekst heeft, vragen veel mensen hem om ergens te komen spelen en men verwacht dat hij door gaat met Nederlandstalige nummers. Zelf ziet Terence het iets anders voor zich. “Ik ben met een aantal mensen bezig een band te vormen. Door ons op Engelstalige nummers te richten, willen we graag breder publiek bereiken.” Al blijft voor de singer-songwriter de muziek zelf altijd op de eerste plaats staan. “Als ik maar muziek kan blijven maken. Wanneer mijn muziek wordt gewaardeerd, is dat alleen maar mooi meegenomen.”