UTRECHT – Het voetbalseizoen is over en de toets weken zijn begonnen. Zo ook voor de 14-jarige Stan Wassenaar. Stan rolde vanaf kleins af aan in het voetballeven bij JSV Nieuwegein, echter bleef zijn talent niet onopgemerkt. Stan blikt terug op het afgelopen seizoen in de O14 van FC Utrecht

Hoe is je carrière bij FC-Utrecht van start gegaan?

“Vijf jaar geleden toen ik nog bij JSV Nieuwegein speelde heb ik mezelf opgegeven voor een training waar scouts kwamen kijken. Hier ben ik steeds alle rondes doorgekomen en uiteindelijk kreeg ik een plekje bij de FC Utrecht Academie voor de jeugd toegewezen. Ik ben daar toen ter tijd begonnen in de O11, het team voor jongeren onder de 11 jaar oud.”

 Wat is jouw positie op het veld?

“Ik ben momenteel de nummer 10, dit houdt in dat ik een aanvallende middenvelder ben. Bij JSV speelde ik gewoonlijks altijd rechts buiten.”

Het seizoen is nu net afgelopen, wat zijn je beste herinneringen?

“Dat is toch wel dat we twee keer kampioen zijn geworden. Verder heb ik niet persé heel veel doelpunten gemaakt maar tegen Roda JC maakte ik wel een mooie. Het was een kopbal, dit was dan ook zeker mijn mooiste doelpunt.”

Hoe was de sfeer in het team?

“Het was zeker een heel leuk team, de sfeer was altijd goed. Het is jammer dat twee jongens het team hebben verlaten maar we hebben er ook weer een aantal nieuwe bij. Het blijft gewoon gezellig.”

Omdat dit seizoen is afgelopen stroomt Stan aankomend seizoen door naar de O15, het team voor jongeren onder de 15 jaar oud. Hij kijkt met veel trots terug op zijn afgelopen seizoen en spreekt positief over het vooruitzicht.

Hoe gaat je aankomende seizoen eruitzien?

“Momenteel zijn we nog drie weken aan het trainen. Ook spelen we nog een aantal oefenwedstrijden. Na de zomervakantie ga ik naar de O15 in de hoogste divisie. Ik hoop het aankomende seizoen meer doelpunten te gaan maken, hier ga ik dan ook zeker m’n best voor doen.”

Heb je een voorbeeld binnen het voetbal?

“Messi is toch wel mijn voorbeeld. Hoe hij speelt, zijn dribbels, passes, eigenlijk alles. Ik zou toch wel graag net zo goed als hem gaan spelen.”

Zie jij jezelf doorgroeien bij FC Utrecht?

“Als ik er de kans voor krijg zou ik die met open armen aannemen. Ik zou graag in het eerste team willen komen.”

 Wat zou jij het liefste willen bereiken?

“Het lijkt me heel gaaf om voor een club zoals Barcelona te spelen. Niet te vergeten natuurlijk het Nederlands Elftal, dat lijkt me heel leuk. Maar voorlopig zit ik hier eigenlijk wel prima.”