UTRECHT – Aan het eind van de middag ontstond er onrust op Utrecht Centraal vanwege een brandalarm. Er stond er op de in- en uitcheckpoortjes het advies aangegeven om direct het station te verlaten.

Ook op Twitter bleef de ontruiming niet onopgemerkt. Verschillende reizigers lieten via Twitter weten dat het in- en uitcheck systeem niet meer werkte. Hier reageerde de NS op met de mededeling dat ook dit te wijten was aan het brandalarm. De oorzaak bleek de slechte ventilatie bij de Burger King te zijn, waardoor er rook ontstond en waar het brandalarm op reageerde.

“Ik stond bij de Albert Heijn to go toen de slow whoop afging met een vrouwenstem dat iedereen het station moest verlaten”, aldus aanwezige Stefan Marbus. “Alle OV-poortjes sprongen open en je kon niet meer inchecken en er stond aangegeven dat je het gebouw moest verlaten. Veel mensen trokken zich hier niets van aan. Verder vond ik het allemaal redelijk onduidelijk wat er allemaal aan de hand was. Na een minuut of 5 werd er omgeroepen dat we gewoon weer naar binnen konden.”