UTRECHT- Vanwege een geslaagde thuisbezorgproef in Amsterdam gaat McDonalds nu ook thuisbezorgen in Utrecht en Rotterdam. De Amerikaanse fastgoodgigant had in acht Amsterdamse restaurants de mogelijkheid om te bezorgen in het leven geroepen. Dit doen ze in samenwerking met bezorger UberEATS. Het bleek een succesvol experiment. Vooral tijdens voetbalwedstrijden en regenachtig weer werd er veelvuldig gebruik gemaakt van de bezorgdiensten van McDonalds. Vanaf aanstaande dinsdag is het al mogelijk om je Big Mac te laten bezorgen aan huis.

De directeur van McDonalds Nederland, Manu Steijaert, heeft veel vertrouwen in een succesvolle voortzetting van het concept in Utrecht zei hij tegen AD.nl. In Amsterdam was het namelijk een groot succes. ,,Negen van de tien mensen melden dat ze zonder bezorgservice niet naar onze restaurants zouden zijn gekomen, blijkt uit onze evaluatie. Ruim acht op de tien klanten is tevreden over de bezorging, bijna de helft bestelde binnen een maand nogmaals.”

Om de versheid van het product te kunnen waarborgen, wordt het product pas klaargemaakt als de bezorger drie minuten van het restaurant af is. Wanneer het eten klaargemaakt is, komt de koerier het gelijk ophalen om vervolgens naar de klant te rijden. Omdat de maximale afstand tussen de desbetreffende McDonalds en de besteller maar 1,2 kilometer is, zal het eten altijd vers en zelfs nog warm zijn. Om dezelfde reden neemt de koerier maar één bestelling per keer mee.

Vanaf alle vijf de Utrechtse restaurants is het nu mogelijk om te bestellen. Dit kan via de app van UberEATS. Voor het bezorgen van de bestelling rekent McDonalds €2,50,- bovenop de prijs van het eten en drinken.