Volgens nrc.nl is er in Drenthe een groot tekort aan brandweermannen. Herman Wesseling, Communicatieadviseur en ploegleider in veiligheidsregio Utrecht, vertelt over zijn ervaring met dit probleem in regio Utrecht.

“ Ik weet niet precies hoe erg het brandweermannen tekort in de achterhoek is, maar wij zijn gelukkig wel bereid om 365 dagen per jaar alle brandweerposten te bezetten. Er zijn 71 brandweerposten en eigenlijk zijn die 95% van de tijd in de lucht. We hebben zelfs het laatste jaar meer instroom dan uitstroom. Wat we wel merken is dat het overdag veel moeilijker is om alle posten te bezetten als voorheen.

De reden dat we overdag meer moeite hebben met de bezetting in vergelijking met vroeger is heel simpel: Mensen werken steeds meer buiten hun woonplaats en wisselen sneller van baan. Veel vrijwilligers bij de brandweer hebben namelijk meestal nog een andere baan, waardoor het heel lastig is om snel bij de brandweerpost in de woonplaats te zijn. Vroeger was dit namelijk heel anders, want veel mensen woonden en werkten toen in dezelfde plaats. Daarnaast bleven mensen dan ook 40 jaar bij dezelfde werkgever en die bleven dan ook zeker 20 jaar lang bij de brandweer.

Dus we zien wel plekken in onze regio waar weinig werkgelegenheid is dat het op de dag moeilijk is om voldoende bezetting te hebben. Wat we voor de toekomst vooral proberen is op andere manieren mensen te binden. Voorheen vroeg je aan mensen die in een plaats woonden of ze overdag ook op die plaats bij een brandweerpost konden aansluiten. Nu kijken we bijvoorbeeld of iemand die in de avond in de ene plaats beschikbaar is, misschien overdag op een andere plaats beschikbaar kan zijn. Daarnaast proberen we de mensen die in vaste dienst zijn opgeleid meerdere taken te leren en laten uitvoeren, zodat er dan in totaal minder mensen nodig zijn.

De mensen die we er nog graag bij zouden hebben zijn de vrijwilligers, want van de beroeps-brandweerlieden hebben we er gelukkig genoeg. Er zijn soms wel honderden mensen die op een vacature afkomen. Wat we zoeken zijn vrijwilligers met voldoende conditie en uithoudingsvermogen. Om dit te bereiken kunnen mensen 2,5 jaar lang 1 avond in de week hun vaardigheden leren zodat ze de opleiding halen. Daarnaast proberen we ook zelf meer vrijwilligers te werven door bijvoorbeeld langs te gaan bij ondernemers, de wijken in te gaan of bedrijven te benaderen. Wij stellen daar als regio een aantal zaken voor beschikbaar zoals spandoeken, open dagen organiseren, voorbeeld brieven die naar inwoners gestuurd kunnen worden en we hebben ook posters en flyers. Zo zijn er een tal van dingen waarmee we vrijwilligers kunnen werven.

Daarnaast proberen we ook onderling met de 25 regio’s die er nu zijn elkaar te ondersteunen. Wat we uiteindelijk wel zien is dat vooral dunbevolkte gebieden het zwaar hebben, dus daarin zou regio Utrecht ook andere regio’s kunnen ondersteunen.”