Het publiek is jong vanavond bij Tivolli Vredenburg, de artiest is net zo jong. Leafs Sensei is nog maar zeventien, en geeft vanavond zijn eerste show van zijn nieuwe tour ‘Teenage rockstar’. Er is een hoge opkomst met vooral mannelijk bekijks, maar toch staat er een rij voor het damestoilet.

Om half acht gaat de Pandora zaal open, jongetjes vanuit heel Utrecht hebben hun merkkleding uit de kast getrokken om de avond van hun leven te hebben. Moeders stellen zich beschut op achterin de zaal met een biertje, terwijl hun zonen strak van de cola zichzelf naar voren gooien als de eerste rapper van het voorprogramma opkomt.

Kid Tha 6 komt met aanhang het podium op en zorgt voor de ene moshpit na de ander. Bij een moshpit maak je een grote opening recht voor het podium om vervolgens tijdens de ‘beatdrop’ jezelf in het gat te gooien. Je houdt je staande door alle mensen om je heen, iedereen leunt als het ware op elkaar. Echter was dit niet het geval, want er waren te weinig mensen en veel kleine lichte jongetjes waardoor de helft op de grond belandde. Mensen verloren hun schoenen, telefoons en andere waardevolle spullen. Één jongen vond een mooi horloge op de grond na een moshpit om die vervolgens trots aan z’n moeder te laten zien. Op deze kleine jongens na waren er ook nog echte hiphoppers die Leafs kwamen bewonderen.

Na Kid Tha 6 kwam Wally A$M die na zijn laatste track Leafs op het podium aankondigt. Terwijl het publiek gereed staat met hun telefoontjes in de hand komt er een kleine jongen vol energie het podium op stuiven. Het publiek gaat uit z’n dak terwijl Mamacita, een van zijn grootste hits, op staat. Een beetje stonede Leafs zegt ‘Mijn naam is Leafs voor als jullie dat nog niet wisten’ en begint de ene goede track na de andere te rappen. De Almeerse rapper heeft een grote achterban bij zich, inclusief een mascotte in de vorm van een aap met een shirt waar ‘Almere’ op staat. Leafs is een enthousiaste jongen die heel interactief met zijn publiek bezig is. Hij stelt veel vragen en weet, terwijl hij geen Utrechtse is, dat iedereen hier het liefst de hele dag z’n hand in de vorm van de letter ‘U’ heeft en dat dan ook roept. Dit doet hij zelf dan ook vaak. 

Mijn naam is Leafs voor als jullie dat nog niet wisten

Het publiek houdt van de rapper en dat is te merken.Na een tijdje komt er een jongen binnen  met een plastic zakje waar warmte dampen vanaf komen. Surinaams afhaal eten wordt naar het podium gebracht. Leafs neemt het dankbaar in ontvangst. Als afsluiter van de show gaat hij zelf nog even in de moshpit waar hij op de grond valt. Er vormt zich een cirkel om de jongen heen en mensen geven hem de ruimte om op te staan.

Sommige jongens hebben het optreden van Leafs op Lowlands gezien en waren benieuwd naar zijn nieuwe tour. Joppe ( 20 jaar ) is blij om te zien dat het publiek zo goed voor hem zorgt. ‘Bij Lowlands ging het er heel anders aan toe, daar was hij vast bedolven onder de mensenmassa als dit zou gebeuren.’ Ook Finn ( 20 jaar ) vergelijkt het met zijn Lowlands optreden ‘Dit publiek is veel jonger en dat is te merken, ik vond de Lowlands show beter, omdat daar veel meer sfeer was en de moshpits veel groter waren’.

Al met al vond iedereen het wel een geslaagde avond, want terwijl de jonge jongens en meisjes worden opgewacht door hun ouders, gaan de jongeren nog even na de show naar boven waar een feestje met salsamuziek aan de gang is. De moshpits waren dan misschien niet zo groot, maar de liefde kon niet groter zijn.