Een mogelijke nieuwe opzet van de eredivisie zorgt ervoor dat FC Utrecht mee kan profiteren van het geld wat de traditionele topclubs (Ajax, Feyenoord en PSV) verdienen in Europese toernooien. In dit plan, opgesteld door bovenstaande drie topclubs, staat beschreven dat het ‘Europese’ televisiegeld vanaf 2021 anders verdeeld gaat worden.

Zo gaat de Utrechtse voetbalclub ook meeprofiteren van de successen van andere clubs in Europese toernooien. In het plan staat dat er minimaal tien procent van de inkomsten hieruit naar de rest van de eredivisieclubs zal vloeien als er aan een aantal eisen wordt voldaan. Deze tien procent staat gelijk aan zo’n acht miljoen euro per seizoen.

De topclubs willen kunstgras verbannen uit de hoogste divisie van het Nederlandse clubvoetbal, minder teams in de competitie en een invoering van play-offs. Ook willen Ajax en PSV dat hun beloftenteams (Jong Ajax en Jong PSV) in de Keuken Kampioen divisie kunnen blijven spelen. De topclubs willen dit om de weerstand binnen de competitie te vergroten. Zo zullen er meer topwedstrijden gespeeld worden en zal het niveau in de competitie indirect stijgen.

Of de verdeling van het ‘Europese’ geld volledig eerlijk verdeeld wordt of dat het verdeeld wordt op basis van eindklassering is nog niet duidelijk.