Avengers. Ensemble. Deze week komt de vierde film van Avengers uit. Deze filmweek staat in het teken van de allernieuwste Marvel film. Daarnaast hebben we ook nog andere films. Wees maar niet bang. Verder op de planning staan Drama en Franse Comedy. Er is dus voor ieder wat aanwezig.

Dirty God

We beginnen deze week met een Engelstalig drama die geregisseerd is door de Nederlandse Sacha Polak. De film gaat over een jonge alleenstaande moeder met een dochter van 2. Jade woont samen met haar dochter bij haar moeder. Drie generaties wonen samen in een arbeiderswijk in London. Na een tragisch ongeval moet Jade een nieuwe definitie van schoonheid ontdekken. Nare ervaringen laten Jade niet uit het veld slaan. Ze neemt het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Over de hoofdrolspeler Vicky Knight is niet veel bekend. Op IMDb staat dat dit haar eerste film is. In de film wordt Knight vergezeld door de britse zanger Bluey Robinson. Hij heeft naast deze film nog eentje op de planning staan voor dit jaar. De musical Cats verschijnt dit jaar ook nog op de witte doeken.

De film is vanaf 25 april te zien bij Springhaver en Hartlooper.

 

Le Jeu

De volgende film bevat meer humor. Deze Franse Comedy gaat over een gezellig etentje met een groep vrienden dat een aparte draai krijgt. Er ontstaat namelijk twijfel over de betrouwbaarheid van de koppels die aanwezig zijn. Ze wagen zich aan het spel, Le Jeu, dat betekent dat alles wat binnenkomt op de telefoons hardop voorgelezen moet worden. Hoe goed kennen deze vrienden elkaar eigenlijk?

De cast van de film bestaat uit een groep Franse acteurs namelijk Bérénice Bejo, Suzanne Clément, Stéphane de Groodt, Vincent Elbaz, Grégory Gadebois, Doria Tillier en Roschdy Zem.

De film is vanaf 25 april te zien bij Springhaver.

 

 Avengers: Endgame

Het moment waarop we allemaal hebben gewacht, is aangebroken. De laatste film van de Avengers reeks is hier. Nadat Thanos in Infinity War de helft van het universum uit roeiden, zijn de Avengers verzwakt. Maar de Avengers geven zich niet zomaar gewonnen. Ze proberen nog één keer tot actie te komen. Of het deze keer lukt om Thanos te verslaan is in de drie uur durende film te zien.

De cast is vrijwel hetzelfde. In de film zijn te zien Scarlett Johansson als Black Widow, Paul Rudd als Ant-Man, Dave Bautista als Drax, Robert Downey Jr. als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Chris Hemsworth als Thor, Josh Brolin als Thanos, Tom Holland als Spider-Man, Elizabeth Olson als Scarlett Witch, Jeremy Renner als Hawkeye, Sebastian Stan als Winter Soldier, Mark Ruffalo als Hulk, Danai Gurira als Okoye, Chadwick Boseman als Black Panther, Don Cheadle als War Machine en Pom Klementieff als Mantis. Naast deze hele rits mensen is ook ‘nieuwkomer’ Brie Larson te zien als Captain Marvel. Over het lot van de rest van de cast is niks bekend.

De film is vanaf 24 april te zien bij Pathé. Kan je nou niet wachten dan kan je op 23 april om middernacht precies de eerste zijn die de film ziet bij Pathé.