Eén van de drie wensen is uitgekomen. Aladdin is terug in een live-action versie. Naast je wekelijkse Disney-dosis hebben we nog meer in petto. Een Franse drama en een Duits-Amerikaanse documentaire staan ook op de planning. Dus ga er lekker voor zitten en beslis wat jij deze week gaat zien.

Christo: Walking on Water

We trappen deze week af met de documentaire. Kunstenaar Christo besluit een nieuw kunstwerk te realiseren dat hij samen met zijn vrouw had bedacht. Dit doet hij tien jaar na haar overlijden. De documentaire is een overzicht van dit proces. Tijdens het ontwikkelen van dit kunstwerk worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld. Ze krijgen te maken met logistieke nachtmerries, botsingen tussen kunst en politiek en de pure kracht van de natuur.

Deze liefdevolle documentaire is vanaf 23 mei te zien bij Springhaver en Hartlooper.

 

Mademoiselle de Joncquières

We reizen even terug in de tijd. Het is 1750 als Lodewijk XV regeert over Frankrijk. Marquis des Arcis is hopeloos verliefd op Madamme de La Pommeraye. De aantrekkelijke weduwe weet jarenlang de beruchte rokkenjager te weerstaan. Uiteindelijk geeft ze toch toe aan haar geheime verlangen. Marquis heeft het al snel weer gezien. Na twee jaar maakt Marquis er een einde aan. Madame de La Pommeraye heeft een gebroken hart en is op wraak uit. Daarvoor huurt ze twee prostituees in, Madame de Joncquières en haar dochter.

De cast van de film is Frans. De rol van Madame de La Pommeraye is voor Cécile de France. Haar kan je kennen van Hereafter. Édouard Baer is Marquis des Arcis in de film. Hem kan je kennen als Asterix in Asterix and Obelix: God Save Britannia. De titelrol is voor Alice Isaaz. Haar kan je kennen van La Crème de la crème.

Deze Franse drama is vanaf 23 mei te zien bij Springhaver en Hartlooper.

 

Aladdin

I can show you the world. De charmante straatrat Aladdin is verliefd op de prinses, Jasmine. Met de hulp van een geest probeert hij in een prins te veranderen. Alles om de liefde van zijn prinses te winnen.

De cast bestaat onder andere uit een Nederlander. Marwan Kenzari vervult de rol van Jafar, de slechterik. Je kan hem kennen van Hartenstraat of Wolf, waar hij meerdere prijzen mee in de wacht sleepte. Verder is Naomi Scott te zien als Jasmine. Haar kan je kennen van Power Rangers of Lemonade Mouth. De rol van Aladdin is voor Mena Massoud, bekend van onder andere Jack Ryan of Open Heart. De Genie, de geest, wordt gespeeld door niemand minder dan Will Smith. Hij is het meest bekend van The Fresh Prince of Bel-Air. Daarnaast was hij ook nog te zien in onder andere Collateral Beauty, Suicide Squad en Bright.

De film is vanaf 22 mei te zien bij Pathé.