UTRECHT – Op 14 februari wordt de dag van de liefde gevierd, zo ook in Museum Speelklok in Utrecht. Het museum staat de hele week in het teken van de liefde. De rondleidingen hebben een ‘Valentijns achtig tintje’ gekregen. Zo ook vandaag. De rondleiding kan van 10:00 tot 17:00 uur worden bijgewoond. 

Rosalie Hazeleger, marketing en communicatiemedewerker van Museum Speelklok, zegt dat het museum helemaal is omgetoverd voor Valentijnsdag. “De hele dag door zullen in het museum Valentijns nummers te horen zijn, gespeeld door het kermisorgel. Daarnaast is er een tijdelijke tentoonstelling van muziekdoosjes die Utrechters zelf mee kunnen nemen. Dit is opgedeeld in verschillende thema’s, waaronder liefde. Het gaat er niet om of het een mooi of lelijk doosje is, als er maar een mooi verhaal achter zit”.

De orgels hebben voornamelijk de hoofdrol in de rondleiding. Er worden verschillende muziekgenres gespeeld, dat maakt de rondleiding juist zo geschikt voor jong en oud. Zo wordt bijvoorbeeld het nummer ‘Zij gelooft in mij’ gespeeld, door een straatorgel het nummer ‘I can’t stand losing you’ en door het grootste orgel in het danspaleis ‘Kiss on fire’.

Naast de rondleiding is er ook een winactie gehouden, zegt Hazeleger. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben een Valentijns lunch gewonnen. “De zogenaamde luidens liefdes lunch. Tot slot hebben wij tijdens de rondleiding een live aubade die gezongen wordt voor één liefdeskoppel dat dan aanwezig is.”

Het museum wil aanhaken bij thema’s om zo mensen een leuke tijd te bezorgen. “Muziek brengt een bepaalde emotie met zich mee, maar ook herinneringen. We willen de bezoekers een kans geven om hun liefdes mee te nemen naar het museum en het hen naar hun zin te maken” Rosalie Hazeleger.