UTRECHT – Wie in gemeente Utrecht mocht stemmen had keuze uit meer dan 80 stemlocaties. Zo had ook kinderboerderij Griftsteede een stemlokaal en kon je na het stemmen de pasgeboren geitjes bewonderen.

Het is druk in het griftpark, mensen zitten in het gras met het gezicht naar de zon of wandelen door de stadstuin. Met de verkiezingsdag in het achterhoofd kan het handig zijn om te stemmen bij het stemlokaal hier op de kinderboerderij. Wie eerst het stemformulier inlevert heeft daarna de kans om aan het water te zitten of met de kinderen in de speeltuin te spelen.

“Toevallig woon ik hier in de buurt en is dit het dichtstbijzijnde stemlokaal, maar de locatie vrolijkt me zeker op”, vertelt buurtbewoonster Marion van Zijlwijk “Soms kan stemmen als zo’n verplichting voelen, zeker als je het druk hebt. Maar toen ik hier heen liep vrolijkten de spelende kinderen me vooral op”. Er zijn ook bezoekers die bewust kiezen voor deze locatie, “Het is woensdagmiddag en de kinderen zijn vrij. Omdat ik toch nog moest stemmen besloot ik dat hier te doen. Het is mooi weer en de kinderen kunnen lekker spelen terwijl ik even het stemlokaal binnen ben” deelt Nora Bosch mee.

Op de kinderboerderij zelf is ook aan de verkiezingen gedacht. Een hokje hangt vol met posters van fictieve dierenpartijen zoals ‘Partij Voor De Schaap’ en de ‘KaTTENPaRTIJ’ met de slogan ‘En nu! Chillen for life’.  En inderdaad, op deze mooie zonnige woensdag lijkt het toch even of deze partijen er het meest toe doen.