UTRECHT – Het gouden kalf is inmiddels al een paar dagen te bewonderen op de Neude. Dit betekent dat het Nederlands Film Festival weer van start gaat. Het Nederlands Film Festival is één van de grootste filmfestivals van Nederland en wordt alleen maar populairder. Voor deze 37e editie wordt alweer een grote opkomst verwacht.

Het Nederlands Film Festival is al jarenlang een grote trekpleister voor toeristen om naar Utrecht te komen. De winnaar van het Gouden Kalf, TULIPANI van Mike van Diem is dan ook morgen in de stadsschouwburg te zien. Deze première is het startschot voor een week vol met een grote diversiteit aan films, van kort tot  lang, van arthouse tot mainstream. Speelfilms, documentaires, animatie, het komt allemaal aan bod.

Het Festival is een kans voor Nederlandse filmmakers om hun werk aan het licht te brengen. Verschillende bekende Nederlandse filmmakers strijden hier om de gouden kalveren, de Nederlandse Oscars. Het festival is een kans om de stad Utrecht weer in het nationale nieuws te brengen. Uiteraard is er een groot aantal bekende Nederlanders aanwezig zowel om hun eigen werk te presenteren als dat van hun collega’s te aanschouwen. De aanwezigheid van onze bekende landgenoten zal waarschijnlijk voor een groter publiek zorgen, ook vanuit het buitenland.