De kringloopwinkel De Wijkwinkel krijgt een nieuw filiaal aan de Lange Viestraat. Dit filiaal wordt het tweede filiaal van de kringloopwinkel. De eerste vestiging van De Wijkwinkel is al te vinden in Kanaleneiland.

Het nieuwe filiaal zal zich vooral gaan richten op de verkoop van beddengoed, kussens en matrassen. Er zullen ook tweedehands spullen verkocht worden zoals: kleding, keukenspullen, elektronica en klein meubilair.

Wanneer dit nieuwe filiaal open gaat kan eigenaar John Rijken van Olst niet zeggen ‘Het gaat zeker deze week open, maar ik heb nog geen idee wanneer deze week,’

In het begin van deze week zijn ze nog druk bezig geweest met de voorbereidingen.

De Wijkwinkel wilde niet perse uitbreiden, maar ze kregen deze kans. ‘Uitbreiden was niet ons plan, maar we kregen dit pand aangeboden van de stichting Ad Hoc,’ vertelt Rijken van Olst. Het pand is een anti-kraak en ligt middenin het centrum van Utrecht. Vooral door de mooie locatie heeft de Wijkwinkel besloten het aanbod aan te nemen.

De kringloopwinkel heeft ook nog geen idee hoe goed de winkel gaat lopen. ‘De winkel in Kanaleneiland loopt goed, maar of dit ook bij dit finaal gaat gebeuren blijft natuurlijk de vraag,’ zegt Rijken van Olst.