Groen aan de Buurt zet zich samen met de provincie Utrecht dit jaar weer hard in voor het klimaat. Vanaf 11 februari is de voucherregeling Beleef en Bewonder! beschikbaar voor de bewoners van de provincie Utrecht. Zij kunnen dan hun initiatieven insturen om de wijk groener te maken en daarna is het aan Groen aan de Buurt om de beste ideeën uit te kiezen en te financieren door middel van vouchers van €500,- of €1000,-.

De provincie Utrecht en Groen aan de Buurt hebben zich al eens eerder samen ingezet om met deze regeling de provincie groener te maken. “Dat was een groot succes”, vertelt Max Zevenbergen van Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). “We kregen 230 aanvragen met daaronder 184 gehonoreerden. Daarom besloten we dat dit voor herhaling vatbaar was.”

“Er zijn al dertien aanmeldingen!” meldde de twitter-pagina van NMU een paar uur na opening van de regeling.

Volgens Zevenbergen is dit een fijn project voor degenen die een laagdrempelige mogelijkheid zoeken om iets voor de buurt te kunnen doen. “Het is ook zo transparant als maar kan”, aldus Max Zevenbergen. Het geld gaat namelijk niet naar een grotere organisatie, maar de bewoners dienen hun eigen ideeën in en mogen deze zelf uitoefenen. Voorbeelden zijn: een nieuwe bloemenweide, geveltuin of natuurspeelplaats. Het geeft de wijk meer karakter en is goed voor de algemene leefkwaliteit van de stad.

Wilt u dus uw steentje bijdragen aan een groenere stad en heeft u een sterk idee klaar staan? Bezoek even de site van Groen van de Buurt.

E-mail: utrechtoostsvj@gmail.com