Vredenburg ondergaat een totale transformatie. Eerst was het een kaal en saai deel van het centrum, maar sinds kort barst het weer van de caf├ęs en restaurants. De Utrechter is een van de nieuwe namen van het Vredenburg. Vanaf zondag is het open voor publiek.

Hans Kempers opent aanstaande zondag zijn nieuwe restaurant in het statige Vinkepand. Na zijn succes met Vroeg in Bunnik opent hij nu De Utrechter samen met Jonathan Morris en Maurits Tofohr. De Utrechter is niet het enige nieuwe restaurant op het Vredenburg. Sinds dit najaar telt het Vredenburg al vier nieuwe horecagelegenheden. Door de vernieuwingen rondom het station en Hoog Catharijne ontstaat er ruimte voor gezelligheid in een ooit zo verlaten hoekje van het centrum. De oprichters van De Utrechter hopen in samenwerking met de andere horecaondernemers op het Vredenburg dit nieuwe deel van de stad weer aantrekkelijk te maken.

De Utrechter moet een plek worden die verschillende mensen samenbrengt. Natuurlijk geldt dat voor de gasten, want iedereen is er welkom. Ook geldt dit voor het personeel, vertelt Liselot van de Leemkolk van De Utrechter. ‘In het restaurant komen veel internationale talenten werken.’ Ze is van mening dat werken met krachten die niet uit Nederland komen heel vernieuwend is. Door het zogeheten ‘normaal sociaal-beleid’, waaraan De Utrechter meedoet, krijgen alle werknemers gelijke kansen. ‘Eigenlijk denken wij dat elk restaurant met dit beleid zou moeten werken’, zegt Liselot. ‘Het zou voor een bedrijf ook normaal moeten zijn om bijvoorbeeld mensen met een beperking in dienst te hebben, zonder dit van de daken te schreeuwen.’

De gerechten van De Utrechter zullen gemaakt zijn met veel ingredi├źnten uit de regio. Toch zullen de gerechten niet te ingewikkeld zijn. Ook ziet het restaurant af van bijvoorbeeld 5-gangenmenu’s. ‘We willen een schakel vormen tussen de liefde voor kwaliteit van het platteland en de snelheid van de stadse sfeer. Mensen kunnen hier kwalitatief goede gerechten eten, voor een niet al te hoge prijs’, zegt Liselot.

De Utrechter is zondag vanaf lunchtijd geopend.