UTRECHT- Utrecht breidt het centrum op twee plekken uit. De stad groeit flink en hierdoor zijn nieuwe woningen en voldoende werkplekken in het stationsgebied nodig. Dit blijkt uit de plannen die de gemeente gisteren presenteerde.

“Utrecht groeit en er zijn te weinig woningen. In Utrecht is bepaald dat de groei van de stad binnenstedelijk wordt opgevangen. Dat doen we hier op een gezonde en duurzame manier”, aldus Leen de Wit, projectleider van het nieuwe centrum.

De gemeente wil op een deel van het jaarbeursterrein het beurskwartier te ontwikkelen. Op en rond het Westplein wil de gemeente het Lombokplein realiseren. De plannen houden verder in dat er 3600 woningen zullen worden gebouwd, ook zal er extra horeca komen en meer werkplekken. Hiernaast zullen er twee parken voor het Beurskwartier komen en een plein aan het water voor het Lombokplein. De Leidsche Rijn zal ook bevaarbaar worden gemaakt.

“De bouw van het Lombokplein kan wanneer het geld is geregeld in circa 2020 beginnen en vervolgens in 2025 gereed zijn”, vertelt de Wit. “Voor het Beurskwartier geldt dat de bouw in 2023 kan beginnen en ongeveer tien jaar zal duren.”

9 mei is er in het Stadskantoor een informatiebijeenkomst, deze is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.