Flitsende lichten, hits uit de jaren negentig en heel veel bier. Op 7 december was het ‘No Hits, No Glory’ in de Ekko. Elke tweede en laatste donderdag van de maand komt het welgeliefde feest weer terug naar Utrecht. Als de discobol begint te draaien, is het feest begonnen.

Als de deuren om elf uur open gaan, staat er al een lange rij voor de deuren. Een hoop verschillende mensen staan te popelen tot ze naar binnen mogen. Tussen al deze mensen staan een hoop studenten, want alle studenten mogen op vertoon van hun studentenkaart gratis naar binnen. Het wordt langzamerhand duidelijk dat ‘No Hits, No Glory’ een brede doelgroep aantrekt. De lange rij stroomt snel naar binnen, waarna zich een nieuwe rij voor de garderobe vormt.

Eenmaal binnen word je overspoeld met hits uit de jaren 90. De DJ’s staan achter een grote draaitafel waar in grote neonletters ‘No Hits, No Glory’ op staat. Een paar mensen die binnenkomen kijken verwonderd naar alle lichten die zich snel heen en weer bewegen. Andere bezoekers staan aan de bar te wachten tot het hun beurt is om een drankje te bestellen.

Naast de dansruimte is er een ruimte waar mensen rustig kunnen zitten en uitrusten van al het gedans. In de ruimte naast de dansvloer zitten veel mensen van verschillende leeftijden te genieten van een biertje aan de bar. Tot grote vreugd van veel dansers, staat er geen rij voor het genderneutrale toilet.

Op de eerste verdieping is het rokershok te vinden, waar het bomvol met bezoekers staat. Leah (19) zit met een paar vrienden op een bankje een biertje te drinken. “Ik vind het tot nu toe onwijs leuk, maar ik had het vanavond wel wat drukker verwacht. Het is wel fijn dat iedereen aardig is en je een beetje met iedereen kan kletsen.” vertelt Leah. “Ik ben naar ‘No Hits, No Glory’ gekomen omdat ik vind dat de Ekko echt een chille vibe heeft en qua prijzen vind ik het ook heel erg studentvriendelijk.” vertelt Tobias (19), terwijl hij een slok van zijn biertje neemt. 

De Ekko heeft een chille vibe en is qua prijzen erg studentvriendelijk

Beneden op de dansvloer wordt het steeds drukker en voller. De DJ’s draaien een paar populaire hits en iedereen danst er op los. Biertjes worden snel aan de dorstige bezoekers gegeven die uitgeput bij de bar staan. Ilona (19), danst met haar vrienden op de dansvloer. “Dit is de eerste keer dat ik in de Ekko ben, de mensen die hier komen zijn onwijs gezellig en tot nu toe is de sfeer echt top.”

Veel bezoekers verlaten de Ekko na een lange avond dansen. Mensen lopen de trap op naar de garderobe om hun jas en andere bezittingen op te halen, om vervolgens rond vier uur richting huis te gaan.